Vesti dana | Finansijske usluge

Blumberg plaća račun SAD za klimatski sporazum

Bivši gradonačelnik Njujorka, milijarder Majkl Blumberg, rekao je da će platiti 4,5 miliona dolara kako bi pokrio ovogodišnju obavezu Sjedinjenih Američkih Država prema Pariskom klimatskom sporazumu.

Iran zabranio kriptovalute

Centralna banka Irana zvanično je zabranila upotrebu kriptovaluta u finansijskim transakcijama kako bi sprečila krivična dela poput pranja novca i terorizma.

Rusija neće učestvovati u dokapitalizaciji Svetske banke

Rusija neće učestvovati u dokapitalizaciji Svetske banke zbog njenog zamrzavanja projekata u Rusiji, rekao je zamenik ministra finansija Rusije Sergej Storčak.

“Deutsche Bank” greškom uplatila 28 milijardi evra, više nego što je njena tržišna vrednost

Najveća nemačka banka “Deutsche Bank” priznala je u da je u rutinskoj operaciji zabunom transferirala čak 28 milijardi evra, iznos veći od njene tržišne kapitalizacije.

Prihodi “American Express”-a porasli za 12 odsto

Prihodi “American Expressa” iznosili su u proteklom tromesečju 9,7 milijardi dolara, 12 odsto više nego godinu dana ranije, što je rezultat povećanih ulaganja te kartičarske kuće u nagrade korisnicima, kao i pojačane potrošnje zbog jačanja ekonomije.

“Generali” prodaje poslovanje u Belgiji za više od pola milijarde evra

Najveća italijanska osiguravajuća kuća “Generali” postigla je dogovor o prodaji belgijskog poslovanja “Athora Holdingu”, sa sedištem na Bermudskim ostrvima za 540 miliona evra u sklopu planiranog smanjenja globalnog poslovanja i jačanja kapitalne osnovice.

Globalni dug na rekordnom nivou - 164.000 milijardi dolara

Rastući nivoi duga i trgovinski spor između dve najveće svetske ekonomije predstavljaju pretnju po globalnu ekonomiju, koja godinama nije bila u ovako dobrom stanju, upozorila je direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard.

Dolar jača, investitori okrenuti rizičnijim ulaganjima

Američki dolar je zadržao dobitke nakon uspona sa tronedeljnog minimuma.

Smena na tronu Rotšildovih - najmoćnije porodice na svetu

Verovatno najpoznatija evropska bankarska dinastija imenovala je novog predsednika svoje porodične investicione banke.

Vrtoglavi rast cene nafte

Cena fjučersa severnomorske nafte "brent" za isporuku u junu skočila je za 1,0 odsto na 74,23 dolara za barel u trgovanju na londonskoj berzi ICE Fjučers Evropa.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!