Vesti dana | Finansijske usluge

Osnivač “Binance”: Za 20 godina svi će preći na kriptovalute

Svi će koristiti kriptovalute za manje od 20 godina, kaže osnivač vodeće svetske berze za kriptovalute "Binance” Čangpeng Žao.

Novo istraživanje EIB ukazuje na pozitivna kretanja u bankarskom kreditiranju u centralnoj, istočnoj i jugoistočnoj Evropi

Evropska investiciona banka (EIB) objavila je izdanje svog Istraživanja bankarskog kreditiranja u centralnoj, istočnoj i jugoistočnoj Evropi (CESEE) za jesen 2021. Taj izveštaj se bavi pitanjem strategija međunarodnih banaka koje su aktivne u centralnoj, istočnoj i jugoistočnoj Evropi (CESEE), kao i tržišnim uslovima po oceni banaka koje tamo posluju. Izveštaj sadrži regionalnu analizu i analizu po zemljama i poređenje između njih.

Globalni dug predstavlja više od 350 procenata svetskog BDP-a

Ukupni globalni dug iznosi oko 300 biliona dolara, a ova ogromna suma predstavlja 353 procenta globalnog BDP-a, prema podacima za drugi kvartal tekuće godine.

MMF upozorio El Salvador na rizike korišćenja kriptovaluta

Međunarodni monetarni fond (MMF) smatra da El Salvador ne bi trebalo da koristi bitkoin kao zakonsko sredstvo plaćanja zbog rizika vezanih za tu kriptovalutu.

Dugoročni investicioni krediti u okviru „Projekta za konkurentnu poljoprivredu Srbije“

Sa ciljem daljeg unapređenja poljoprivredne proizvodnje gazdinstava i jačanja razvoja konkurentnosti poljoprivrede u našoj zemlji, Banca Intesa je potpisala Ugovor sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za učešće u Projektu za konkurentnu poljoprivredu Srbije.

U planu je izgradnja grada kriptovaluta

Salvador, jedina država na svetu u kojoj je bitkoin (uz američki dolar) službena valuta, planira da izgradi čitav grad temeljen na toj kriptovaluti.

U Italiji od 1. januara nema plaćanja u gotovini iznad 1.000 evra

Italija je donela odluku da smanji vrednost za plaćanje u gotovini sa 2.000 na 1.000 evra.

ECB upozorava na precenjenost tržišta nekretnina

Evropska centralna banka (ECB) upozorila je da je finansijsko i tržište nekretnina precenjeno, a da se u takav položaj došlo, pre svega, zbog brzog ekonomskog oporavka, niskih kamatnih stopa i velikih paketa pomoći koji su deljeni tokom pandemije.

Raiffeisen Bank se povlači iz Bugarske

Austrijska Raiffeisen Bank International (RBI) napušta bugarsko tržište i prodala je svoju ćerku banku u toj zemlji.

JPMorgan predviđa mogućnost skoka vrednosti bitkoina

Iz najveće američke banke JPMorgan stiže predviđanje da bi bitkoin mogao dugoročno da skoči na 146.000 dolara.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!