Vesti dana | Finansijske usluge

"Energoprojekt" prodao “Garant” slovenačkom “Sava osiguranju”

"Energoprojekt" je ostao bez svog osiguravajućeg društva "Garant”, jer je većinski vlasnik, firma "Napred razvoj", odlučio da ga proda slovenačkom "Sava osiguranju".

Zašto najveći svetski menadžer za bogatstvo odbija bitkoin?

UBS Group AG, najveći menadžer bogatstva na svetu, nije spreman da izvrši alokaciju portfelja za bitkoin zbog nedostatka nadzora nad ovom valutom od strane vlade, rekao je glavni investitor UBS grupe.

EIF i Banca Intesa obezbeđuju 100 miliona evra za preduzetnike i sektor MSP

Evropski investicioni fond (EIF) i Banca Intesa potpisali su u petak (17. novembra 2017. godine) ugovor o InnovFin garanciji za podršku inovativnim preduzetnicima i malim i srednjim preduzećima (MSP) u Srbiji.

Značaj alokacije sredstava prilikom ulaganja

Mnogi investitori se vode iskustvima iz prethodnih iskustava povraćaja od ulaganja u kapital, zbog čega menjaju novac u zlato ili finansijske aktive koje donose fiksne prihode. Međutim, finansijski stručnjaci preporučuju investitorima da je najvažnija stvar  - dobra alokacija sredstava.

Srbija uvodi štedne obveznice: Za ulaganje u državne hartije od vrednosti dovoljno 2.000 dinara

Srbija uvodi novi tip državnih hartija od vrednosti, štedne obveznice, u cilju daljeg razvoja tržišta državnih hartija od vrednosti i olakšavanja uslova za ulaganje domaćim punoletnim fizičkim licima u državne hartije od vrednosti, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Kostić prodao dugove građana

Jubanka, koja je u vlasništvu poslovne grupacije Miodraga Kostića, prodaje potraživanja od građana Sosijete ženeral banci.

280 miliona razloga da izbegnete ulaganje u ethereum

Istorijski gledano, berza je najveći stvaralac bogatstva. Na dugoročnom nivou, akcije imaju tendenciju da godišnje povrate oko 7 odsto vrednosti, što uključuje i reinvestiranje dividendi. Pored toga, cene obveznica, zlata, nafte i nekretnina beleže spor napredak zbog prilagođene inflacije.

Da li je došlo vreme da ECB menja mere?

Bolje perspektive ekonomije evrozone opravdavaju izmenu mera Evropske centralne banke (ECB), ocenio je danas član Upravnog saveta ECB Ardo Hanson.

U Turskoj povećana tražnja za zlatom, kupljeno trostruko više nego prošle godine

Državljani Turske očigledno slede poziv predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da se oslobode dolara i okrenu zlatu.

Addiko Banka prva na tržištu Srbije predstavlja jedinstveni proizvod - „GO digital“ račun

“Addiko banka” je predstavila i prva na tržištu Srbije ponudila korisnicima novi, jedinstveni proizvod „GO digital“ račun male platne vrednosti, koji je moguće otvoriti online, bez odlaska u poslovnicu i sa aktivnim računom u trenutku otvaranja. Klijentu je odmah dostupno korišćenje i drugih digitalnih usluga, kao što su mbanking, ebanking, nedavno predstavljena inovativna usluga Addiko Chat banking na Vajberu i prebacivanje novca kontaktima iz imenika na mobilnom telefonu.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!