Vesti dana | Finansijske usluge

Počela isplata, dividenda za akcije aerodroma na računima

Počela je isplata dividendi od 1.300 dinara po akciji aerodroma "Nikola Tesla".

“Leks specijalis” o "švajcarcima" – otpis 38 odsto duga

Vlada Republike Srbije usvojila je na Predlog zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima, kojim je predviđeno je da se preostali deo duga korisnika kredita u toj valuti konvertuje u evre, kao i da iznos dobijen konverzijom bude umanjen za 38 odsto.

Vlada usvaja “Leks specijalis” o "švajcarcima"

Vlada Srbije će razmatrati “Leks specijalis” u vezi s kreditima u švajcarskim francima i kako se očekuje biće usvojen, kako bi se što pre našao u skupštinskoj proceduri.

Savet stranih investitora poziva na predvidljivost i stabilnost za bankarski sektor

Savet stranih investitora zagovara da se obezbedi pravna sigurnost i stabilnost zakonskog okvira u bankarskom sektoru.

Turska i Rusija formiraju investicioni fond vredan 900 miliona evra

Rusija i Turska će formirati zajednički investicioni fond, vredan 900 miliona evra, izjavio je šef Ruskog fonda za direktne investicije (RDIF) Kiril Dmitrijev.

Najrazvijenije zemlje povećale zlatne rezerve za 74 odsto

Prema podacima Svetskog saveta za zlato, tokom 2018. godine dostignut je drugi najviši godišnji nivo deviznih rezervi u zlatu kad su u pitanju najrazvijenije zemlje sveta.

Doznake iz inostranstva veće od stranih investicija

Strane direktne investicije donele su Srbiji u 2018. godini tri milijarde evra, dok je, po preliminarnim podacima Narodne banke Srbije, priliv po osnovu doznaka građanima Srbije u 2018. godini iznosio 3,43 milijarde evra.

Izabran novi predsednik Svetske banke

Dejvid Malpas, zvaničnik Ministarstva finansija SAD koga je kandidovao američki predsednik Donalad Tramp, izabran je za predsednika Svetske banke.

Arapski “Emirates NBD” kupuje tursku “DenizBank”

Finansijska grupa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata "Emirates NBD" objavila je da će od ruske "Sberbanke" kupiti turski "DenizBank".

UBS: Pravno shvatanje VKS unosi pravnu nesigurnost

Povodom odluke Vrhovnog kasacionog suda (VKS) da je ništavna odredba ugovora o stambenim kreditima indeksiranim u švajcarskim francima, Udruženje banaka Srbije je izdalo saopštenje.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!