Vesti dana | Finansijske usluge

Vladimir Gligorov, ekonomista: Srbiji je MMF potreban kao izgovor za preduzimanje nepopularnih mera

Nemam utisak da postoji interes u Vladi Srbije da posle skorog isteka trogodišnjeg aranžmana iz predostrožnosti sklopi novi obavezujući sporazum sa MMF-om, izjavio je Vladimir Gligorov, saradnik Bečkog instituta za međunarodne ekonomske studije.

U Sloveniji sud poništio ugovor o kreditu u švajcarskim francima

Viši sud u Sloveniji poništio je jedan ugovor o stambenom kreditu sa valutnom klauzulom u švajcarskim francima.

Utrostručen broj korisnika beskontaktnog plaćanja

Broj aktivnih korisnika beskontaktnih plaćanja u Srbiji gotovo se utrostručio za godinu dana, pošto je sa 12 odsto u 2016. porastao na 35 posto u 2017. godini.

Veroljub Dugalić UBS: Devizna klauzula bila po zakonu

Nije tačno da ne postoji propis u Srbiji kojim se reguliše postojanje valutne klauzule. Zakon o zaštiti korisnika finansijskih usluga, kojim se rukovode banke pri odobravanju zajmova, predviđa da se kod kredita indeksiranog u stranoj valuti primenjuje zvaničan srednji kurs”, izjavio je Veroljub Dugalić, generalni sekretar Udruženja banaka Srbije.

Britanija ostaje bez sredstava Evropske investicione banke

Izlaskom iz Evropske unije, Velikoj Britaniji biće smanjenja sredstva koja dobija od Evropske investicione banke, poručio je direktor te institucije Verner Hojer.

Ekonomisti traže promene fiskalnih pravila u zoni evra

Vodeći ekonomisti iz Francuske i Nemačke apeluju na uvođenje novih fiskalnih pravila za evrozonu.

Povoljne mogućnosti na tržištu za emitovanje hartija od vrednosti zemalja Centralne i Istočne Evrope

Premda izgleda da su bruto potrebe za finansiranjem pod sigurnom kontrolom u 2018. godini, neke zemlje će možda morati da intenzivno koriste mogućnosti, koje pružaju tržišta u prvih par meseci ove godine, pokazuje istraživanje Erste Grupe.

Kineska kreditna agencija smanjila rejting SAD

Dagong Global Credit Rating, jedna od najistaknutijih kineskih rejting agencija, u utorak je smanjila procenu valutnog rejtinga SAD-a, navodeći kao razlog sve veću zaduženost najveće svetske ekonomije. Dagong je tako smanjio rejting sa A- na BBB+.

NBS: Nije tačno da su zabranjeni krediti medijima

Narodna banka Srbije negirala je da je poslovnim bankama zabranjeno da kredite daju medijima, i navela da propisima nisu definisani klijenti banke, niti uslovi koje oni moraju da ispune da bi im bio odobren kredit.

Gasi se platforma za bitcoin - Bitconnect

Više negativnih vesti poguralo je cene glavnih kriptovaluta naniže i uzrokovala gašenje Bitconnecta.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!