Vesti dana | Društvo

Projekti za efikasnu energetsku sanaciju škola i vrtića

Ulaganja u energetski efikasne projekte izgradnje i sanacije objekata u Srbiji rastu iz godine u godinu.

Participativni plesni performans „Happy Manif” u Novom Sadu i Beogradu

Francuski koreografi pozivaju publiku INFANT-a i BELEF-a na šetnju kroz prirodu i istoriju modernog plesa!

Forum slovenskih kultura održan u Ljubljani

U Ljubljani je održan jubilarni, petnaesti po redu Forum slovenskih kultura. Predsedavajući ove godine bio je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

U Kamendinu uručeni ključevi 270 stanova izbegličkim porodicama

U zemunskom naselju Kamendin uručeni su ključevi 270 stanova namenjenih izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske s prebivalištem na teritoriji Beograda. Stanovi su izgrađeni u okviru petog potprojekta Regionalnog stambenog programa (RSP).

Srbija prerađuje tek 16% otpadnih voda

U Srbiji se godišnje prečisti samo 16% otpadnih voda ispuštenih u kanalizaciju i u 168 gradova i opština postoji tek četrdesetak pogona za prečišćavanje od kojih je većina zastarela.

Na Grenlandu se istopilo oko dve milijarde tona leda za samo 24 sata

Ukupno topljenje tokom subote, 15. juna, procenjuje se na dve milijarde tona, odnosno dva kubna kilometra ledenog pokrivača.

Od danas veće cene putarina na pojedinim deonicama

Naplata putarine na deonici autoputa E-75 od Doljevca do Preševa počeće od 15. juna, saopštilo je Javno preduzeće Putevi Srbije.

Razgovor o knjizi Arheologija smrti u Narodnoj biblioteci Srbije

Knjiga dr Branislava Anđelkovića Arheologija smrti: ka razumevanju starog Egipta biće predstavljena na tribini u Atrijumu Narodne biblioteke Srbije u petak 14. juna s početkom u 19 časova. Ovo kapitalno delo savremene srpske arheologije nedavno je objavljeno u izdanju Izdavačke kuće Arhipelag.

Izložba najznačajnijih društveno-odgovornih projekata na „Sava Promenadi“

Sava Promenada, jedno od najlepših beogradskih šetališta, otvoriće letnju sezonu podsećanjem na važnost odgovornog ponašanja prema zajednici u kojoj živimo.

Za ostvarivanje ciljeva održivog razvoja neophodna saradnja na svim nivoima

Konferencija “Saradnjom do održivog razvoja – Agenda 2030” održana je s ciljem podizanja svesti o Agendi 2030 Ujedinjenih nacija i neophodnosti lokalizacije ciljeva održivog razvoja.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!