Vesti dana | Društvo

Oglas za posao: Traži se predsednik Rusije

Ruska stranica za oglašavanje i traženje posla objavila je oglas za radno mesto predsednika Rusije, uz navođenje potrebnih uslova.

Na listi "Indeksa davanja" Srbija među najgore rangiranim zemljama sveta

"Indeks davanja" za ovu godinu pokazuje koliko su građani jedne zemlje humani, a prema njemu Srbi su među najgore rangiranim zemljama na svetu.

Da Vinčijeva slika "Salvador Mundi" prodata za 450 miliona dolara

"Salvator Mundi" (Spasitelj sveta), davno izgubljena slika Isusa Hrista Leonarda Da Vinčija iz oko 1500. godine prodata je noćas u Njujorku za neverovatnih 450 miliona dolara, što je čini najskupljim umetničkim delom na svetu.

Otkrivena nova planeta slične veličine kao Zemlja

Astronomi su otkrili novu planetu "Ros 128 b" (Ross), veličine slične Zemljinoj, na kojoj godina traje nešto kraće od 10 dana.

Naučnici prvi put menjali gen u ljudskom telu

Naučnici su prvi put pokušali da izmene gen u ljudskom telu, ne bi li permanentno izmenili DNK osobe i tako izlečili bolest.

Severnokorejski list „osudio“ Trampa na smrtnu kaznu

Državni mediji u Severnoj Koreji označili su predsednika SAD Donalda Trampa kao „groznog kriminalca“ jer je vlast u Pjongjangu nazvao „okrutnom diktaturom“.

Srpski hirurg drugi u svetu izveo intervenciju "tunel u jetri"

Srpski hirurg doc. dr Vladimir Dugalić drugi je u svetu koji je uspešno primenio jednu neobičnu i veoma komplikovanu operaciju nazvanu "tunel u jetri". Ova intervencija bukvalno se tako i sprovodi, a do sada je primenjena na svega 20 pacijenata.

Polovina svetskog bogatstva nalazi se u rukama jednog procenta najbogatijih ljudi

Polovina ukupnog svetskog bogatstva nalazi se u rukama jednog procenta najbogatijih ljudi na planeti, pokazuje najnovije istraživanje koje je sproveo "Credit Suisse".

Danas se održava sednica Saveta Beozbednosti UN o Kosovu - Dačić predstavlja Srbiju

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić predstavljaće Srbiju na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija posvećenoj Kosovu, koja će danas biti održana u Njujorku.

Četvrtina mladih u Srbiji nema ni posao ni školu

Čak četrvtina mladih između 15 i 30 godina nije zaposlena, ali se ni ne školuje, niti se na drugi način usavršava. Ovo je pokazalo istraživanje u okviru projekta „Mreže omladinskih fondova Zapadnog Balkana i Turske”.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!