Vesti dana | Društvo

Svaki građanin Srbije biće mogući davalac organa

Ukoliko bude usvojen Predlog zakona o presađivanju ljudskih organa, koji je stigao u Skupštinu, svaki građanin Srbije biće potencijalni davalac organa, ukoliko se tome izričito ne usprotivi tokom života.

Produžen rok za prijavu učenika u IT odeljenja

Zbog velikog interesovanja učenika, prijave za polaganje prijemnog ispita za specijalizovana odeljenja za informatiku i računarstvo (IT) u gimnazijama širom Srbije, produžene su po istoj proceduri, do ponedeljka, 21. maja.

Severna Koreja preti da će otkazati sastanak sa Trampom

Severna Koreja zapretila je otkazivanjem predstojećeg sastanka lidera Kim Džong Una sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, zbog vojnih vežbi u Južnoj Koreji, prenela je agencija Jonhap.

Neće biti duplih tehničkih pregleda za starije automobile

Šestomesečnih tehničkih pregleda za vozila starija od 15 godina, ipak, neće biti, ali će testiranje automobila pre registracije biti mnogo rigoroznije nego do sada.

Srpski stručnjaci dobili prestižnu evropsku nagrada za kulturno nasleđe

Jelena Todorović i Biljana Crvenković, dobitnice su nagrade Europa Nostra 2018. godine, najuglednijeg priznanja Evropske Unije za kulturno nasleđe, objavili su Evropska komisija i Evropa Nostra, vodeća evropska mreže, koja se bavi kulturnim nasleđem.

Država trenutno vodi oko 300.000 sudskih sporova

Državno pravobranilaštvo, u ime Srbije, trenutno vodi oko 300.000 sporova u kojima je država tužilac ili je tužena, što je za oko 50.000 predmeta više nego pre tri godine. Procenjuje se da je u oko 90 odsto slučajeva Republika na "optuženičkoj klupi", a u samo deset procenata naša zemlja je presavila tabak.

Stručnjaci smatraju da povećanje brzine na 130 km/h na autoputu znači povećanje nezgoda za jedan do dva odsto

Predlogom zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima omogućena je brzina do 130 km/h na autoputu, a ovaj zakon se donosi da bi se uskladila rešenja, koja se odnose na ograničenje brzine na autoputu sa većinom zemalja Evropske unije, saopšteno je nakon sednice Vlade Srbije.

Tramp: Sastanak s Kimom u Singapuru 12. juna

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će se sastati sa predsednikom Severne Koreje Kim Džong Unom u Singapuru 12. juna.

Od jula u privatni dom uz pomoć države

Do 1. julaa oko 500 najstarijih građana, koji nemaju bližih srodnika socijalno su i materijalno ugroženi, a trenutno se nalaze na listama čekanja za prijem u neki od državnih gerontoloških centara, moglo bi da dobije mesto u privatnim domovima širom Srbije, uz pomoć državnih subvencija.

SAD se povlače iz nuklearnog sporazuma sa Iranom

Sjedinjene Američke Države povlače se iz nuklearnog sporazuma sa Iranom, saopštio je američki predsednik Donald Tramp.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!