Vesti dana | Društvo

Podrška članstvu Srbije u EU i dalje stabilna - 55 procenata

Ukoliko bi sutra bio održan referendum sa pitanjem „Da li podržavate učlanjenje Srbije u EU?”, 55 odsto građana Srbije glasalo bi za, njih 25 odsto bi glasalo protiv, dok ukupno 20 odsto (po 10 odsto) ne bi glasalo uopšte ili ne zna šta bi odgovorilo na ovo pitanje, rezultat je najnovijeg istraživanja javnog mnjenja „Evropska orijentacija građana Srbije“, koje na svakih šest meseci sprovodi Ministarstvo za evropske integracije.

Prvi digitalni dijalog Srbije i Rusije

„Srbija i Rusija grade zajedničku viziju inovacionog rasta. Inovacije i digitalna ekonomija imaće ključnu ulogu u razvoju odnosa Srbije i Rusije u budućnosti“, poručeno je sa prvog Digitalnog dijaloga Srbije i Rusije, koji je održan u Beogradu, u sklopu posete predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji.

Britanski parlament odbacio predložen sporazum o Bregzitu

Donji dom britanskog Parlamenta odbacio je ubedljivom većinom vladin predlog dogovora o razlazu sa Evropskom unijom.

Dobre prakse u zapošljavanju Roma kao prilika za ekonomski razvoj

Romska manjina je mlada populacija i predstavlja snažan ljudski potencijal za ekonomski razvoj Srbije, poruka je okruglog stola „Dobre prakse u zapošljavanju Roma i Romkinja“, održanog 27. decembra u okviru Festivala romske kulture i aktivizma (FRKA) u organizaciji Romskog kulturnog centra.

Prva presuda o vraćanju umanjenog dela penzija

Penzioner iz Bačke Palanke pobedio je na sudu PIO fond, a prema ovome, država mora da vrati skoro pola miliona dinara.

EU zabranila plastiku za jednokratnu upotrebu

EU je i zvanično postigla dogovor o zabrani korišćenja plastike za jednokratnu upotrebu.

Gallup: Srbiju bi moglo da napusti 25 odsto školovane mlađe populacije

Srbiju bi u narednim godinama moglo da napusti i do 25 odsto školovane i mlađe populacije, a čak i sa mogućim prilivom migranata, koji u Srbiji žele da se nastane ona će, kao i ceo Balkan, ostati u samom vrh liste država kojima preti opasnost od masovnog "odliva mozgova", pokazalo je istraživanje koje je sproveo analitičko-istraživački centar Gallup iz Sjedinjenih Američkih Država.

Usvojen predlog o imenovanju 1.779 novih ulica u Beogradu

U okviru projekta ažuriranja adresnog registra Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine grada Beograda usvojila je predlog o imenovanju 1.779 ulica.

Srbija postala punopravna članica CERN-a

Republika Srbija postala je 23. punopravna članica Evropske organizacije za nuklearna istraživanja CERN, odlučeno je u Ženevi, jednoglasnim usvajanjem rezolucije Saveta ove organizacije.

Karađorđević: Borićemo se za Beli dvor

Restitucija još nije završena, borićemo se za našu imovinu, rekao je princ Aleksandar Karađorđević.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!