Vesti dana | Društvo

Carinici sprečili krijumčarenje urеđaja za bitkoin i oprеme za uzgoj marihuanе

Carinici su u saradnji sa policijom tokom noći 18. januara 2018. godinе na graničnom prеlazu Horgoš, sprеčili krijumčarеnjе urеđaja za proizvodnju kriptovalutе bitkoin i oprеmе za uzgoj marihuanе.

Uvode se nova ograničenja za vozače mlađe od 19 godina

Vozači mlađi od 19 godina neće ubuduće smeti da voze motocikle ili automobile veće snage od 80 kilovata, zabranjeno će im biti i da upravljaju vozilima između 23.00 i 6.00. Kad je reč o alkoholnim pićima, za njih će važiti nulta tolerancija.

Preminula najstarija osvajačica olimpijske medalje

Italijanka Karla Marangoni, koja je sa 102 godine bila najstarija živa osvajačica olimpijske medalje, preminula je u gradu Pavi na severu Italije, objavio je Italijanski olimpijski odbor (CONI).

Sahranjen Oliver Ivanović

Predsednika Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, a opelo je držao vladika raško-prizrenski Teodosije.

Egzit najbolji festival Evrope u 2017. godini

Novosadski festival Egzit proglašen je za najbolji festival Evrope u 2017. godini, objavljeno je sinoć na dodeli Evropskih festivalskih nagrada u Holandiji.

Meteor proleteo iznad SAD-u i izazvao zemljotres u Mičigenu

Meteor koji je proleteo iznad Mičigena izazvao je zemljotres u tom području jačine dva stepena po Rihterovoj skali.

Amerikanci prave ogromne količine otpada samo konzumiranjem brze hrane

Najpoznatiji američki lanac restorana brze hrane „McDonald's“ je objavio da će do 2025. godine celokupnu ambalažu praviti od obnovljivih materijala, koji se mogu reciklirati i koji dolaze iz sertifikovanih izvora, u pokušaju smanjivanja velike količine otpada.

Luksuzni zatvor u Rijadu ponovo postaje hotel

Luksuzni hotel u Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije, koji je služio kao zatvor u vladinoj antikorupcijskoj kampanji, ponovno će biti otvoren sledećeg meseca, objavio je hotel na svojim stranicama.

Izveštaj "Freedom house"-a: Srbija beleži silazni trend na polju demokratije

Srbija je jedina zemlja regiona koja beleži silazni trend na polju demokratije, navodi se u 16. januara objavljenom izveštaju organizacije Fridom haus koja upozorava da su demokratske vrednosti globalno u opadanju.

Ubijen Oliver Ivanović

Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović podlegao je povredama nakon što je na njega pucano u Kosovskoj Mitrovici.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!