Vesti dana | Društvo

Odlazak velikog pesnika

Poznati kantautor Đorđe Balašević preminuo je u 67. godini.

Marijana Kolarić imenovana za direktora Muzeja savremene umetnosti u Beogradu

Marijana Kolarić, istoričarka umetnosti i kustoskinja imenovana je na sednici Vlade Srbije za direktora Muzeja savremene umetnosti u Beogradu.

Danas se obeležava Dan državnosti

Srbija od 2002. godine obeležava Dan državnosti 15. i 16. februara u znak sećanja na dva veoma važna istorijska datuma - dan kada je na zboru u Orašcu 1804. godine dignut Prvi srpski ustanak protiv Turaka i dan kada je u Kragujevcu 1835. godine usvojen i zakonom potvrđen prvi moderni i za ono vreme izuzetno liberalni Ustav Kneževine Srbije.

Na ulicama Niša uskoro 300 kontejnera za reciklažu stakla

Tri stotine kontejnera za reciklažu staklene ambalaže stiže u Niš, zahvaljujući regionalnom projektu „Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu“ koji u saradnji sa lokalnom samoupravom sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), zajedno sa kompanijom „Sekopak“ i NALED-om kao implementacionim partnerom.

Završeni radovi na čišćenju Potpećkog jezera

Povodom završetka radova na uklanjanju preko deset hiljada kubika plivajućeg otpada iz Potpećkog jezera, ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović izjavila je da su radovi, pored teških vremenskih uslova, izvedeni u veoma kratkom roku i zahvalila JVP „Srbijavode“ i Elektroprivredi Srbije na efikasnosti i uspešno obavljenom poslu.

Vlada Srbije usvojila Strategiju naučnog i tehnološkog razvoja Republike Srbije

Strategiju naučnog i tehnološkog razvoja Republike Srbije za period od 2021. do 2025. godine – „Moć znanja“, usvojen je na sednici Vlade Srbije.

Čišćenje Potpećkog jezera

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović izjavila je, prilikom obilaska radova na uklanjanju velike količine plivajućeg otpada koji se nakupio kod brane Potpeć na Limu, da očekuje u narednom periodu konkretno rešenje za ovaj decenijski problem, kako bi ružne slike plivajuće deponije u Potpećkom jezeru postale prošlost.

Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19 putem Portala eUprava

Građani Srbije popunjavanjem jednostavnog upitnika na Portalu www.euprava.gov.rs mogu iskazati interesovanje za vakcinisanje protiv Covida-19. To je prvi korak u organizaciji masovne vakcinacije i dobijanja termina i mesta imunizacije u skladu sa prioritetima koje je propisao Insitut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović“ Batut.

Drugo polugodište počinje 18. januara po modelu nastave koji se primenjivao od septembra

Drugo polugodište počinje u ponedeljak, 18. januara 2021. godine, a nastava za učenike osnovnih i srednjih škola, odvijaće se po modelu koji je primenjivan od 1. septembra 2020. godine.

U ustanovama socijalne zaštite zaraženo 2.494 osoba

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih zaraženo 1.730 korisnika i 764 zaposlenih, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!