Vesti dana | Digitalni marketing

Veliki propust u poslovnim veštinama - Upravljanje društvenim mrežama, ali stvarno!

Mnogi menadžeri očekuju da zaposleni raspolažu veštinom vođenja profila kompanije na društvenim mrežama, ali malo ko je u stanju da objasni ljuma kako se to ispravno radi.

Folker Wrage, vlasnik agencije Wrage/Antwort: Brendovi imaju karakter i ličnost baš kao i ljudi!

Folker Wrage, vlasnik agencije Wrage/Antwort i bivši CCO u agenciji Havas Cirih govorio je o brendovima, influencer marketingu, kao i da li i na koji način influenseri danas menjaju mišljenja ljudi.

Kako da uštedite novac i sami odradite vizuelni branding na internetu?

Čak 74 odsto marketing stručnjaka koristi vizuelne dodatke prilikom kreiranja marketinga na društvenim mrežama; 68 posto vizuelnog sadržaja čine blogovi, dok udeo video zapisa iznosi 60 odsto.

Oni su napravili brending države za samo 30 evra

Umesto tradicionalnog božićnog kalendara, zaposleni portala finskog Ministarstva spoljnih poslova ‘ThisisFINLAND’ odlučili su da praznike 2015. godine obeleže potpuno drugačije.

“Netflix” investira sedam milijardi dolara u originalni sadržaj

Poznata kompanija “Netflix” odlučila je tokom iduće godine da osnaži svoju produkciju originalnog sadržaja.

“Google” ukinuo prikazivanje URL-ova

“Google” je nekad korisnike vodio po celom otvorenom webu i spajao ih sa svim stvarima koje internet nudi, ali ne više.

YouTube postaje društvena mreža?

YouTube aplikacija na pametnim telefonima uskoro će imati mnoštvo novih opcija, među kojima su čet opcije i mogućnost deljenja videa sa 30 prijatelja.

“Facebook” predstavlja novi video servis “Watch”

Korisnici “Facebook”-a uskoro će na svojim nalozima videti novi tab "Watch", preko koga će moći da pristupe velikom broju emisija. Produkciju nekih od njih finansiraće sam “Facebook”.

“Facebook” planira da uvede naplatu vesti

Instant Articles format za objavu vesti na “Facebook”-u ima dobar dizajn, učitava se brzo i stoga kompanija želi da ga promoviše, a i autorima sadržaja se isplati.

"Google" godinama plaćao naučnike da lobiraju za tu kompaniju

Dnevnik "Tajms" prenosi da je Gugl tokom poslednjih deset godina finansirao stotine studija pri čemu je desetak profesora dobilo ogromne svote novca za svoja istraživanja. "Volstrit žurnal" piše da su te sume išle i do 400.000 dolara po studiji, kao i da je to plaćanje trebalo da ostane u tajnosti.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!