Vesti dana | Digitalni marketing

“Netflix” investira sedam milijardi dolara u originalni sadržaj

Poznata kompanija “Netflix” odlučila je tokom iduće godine da osnaži svoju produkciju originalnog sadržaja.

“Google” ukinuo prikazivanje URL-ova

“Google” je nekad korisnike vodio po celom otvorenom webu i spajao ih sa svim stvarima koje internet nudi, ali ne više.

YouTube postaje društvena mreža?

YouTube aplikacija na pametnim telefonima uskoro će imati mnoštvo novih opcija, među kojima su čet opcije i mogućnost deljenja videa sa 30 prijatelja.

“Facebook” predstavlja novi video servis “Watch”

Korisnici “Facebook”-a uskoro će na svojim nalozima videti novi tab "Watch", preko koga će moći da pristupe velikom broju emisija. Produkciju nekih od njih finansiraće sam “Facebook”.

“Facebook” planira da uvede naplatu vesti

Instant Articles format za objavu vesti na “Facebook”-u ima dobar dizajn, učitava se brzo i stoga kompanija želi da ga promoviše, a i autorima sadržaja se isplati.

"Google" godinama plaćao naučnike da lobiraju za tu kompaniju

Dnevnik "Tajms" prenosi da je Gugl tokom poslednjih deset godina finansirao stotine studija pri čemu je desetak profesora dobilo ogromne svote novca za svoja istraživanja. "Volstrit žurnal" piše da su te sume išle i do 400.000 dolara po studiji, kao i da je to plaćanje trebalo da ostane u tajnosti.

Selfi kao merač promene raspoloženja

Za mnoge od nas selfiji su postali sastavni deo prirode, a ovaj način fotografisanja dospeo je čak i u kosmos, kad je japanski astronaut, Aki Hoshide, napravio selfi prilikom posete Internacionalnoj svemirskoj stanici.

Prodaja IBM-a podbacila već 21. put

Prodaja kompanije Internešenal Biznis Mašin, IBM, pala je na godišnjem nivou 21. mesec uzastopno, saopštio je američki tehnološki div.

Srpski inženjer razradio sistem provere autentičnosti svetske elektronske valute

Radovan Bajić, inženjer organizacionih nauka iz Beograda,  učestvovao je u projektovanju nove svetske valute, s tim da je razradio deo sistemske arhitekture za proveru autentićnosti ove valute.

Srbija među Top 50 "digitalnih nacija"

Srbija se nalazi među Top 50 "digitalnih nacija", prema proceni kompanije "Tolon" koja se bavi globalnim autsorsingom i savetovanjem u investicijama.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!