Vesti dana | Berza

Kripto hedž fondovi pretiču svoje benčmarkove

Menadžeri Hedž fondova su bili pod pritiskom, nakon što su bili kritikovani zbog naplaćivanja visokih naknada (paywall), dok istovremeno nisu uspevali da prevaziđu jeftine indeks trekere.

Dnevni izveštaj sa svetskih berzi

Berzanski indeksi su uglavnom porasli u sredu. Tokom azijskog trgovanja, cena sirove nafte je u porastu jer nivo zaliha u SAD-u konstantno opada, dok je za rast zlata zaslužan pad dolara u odnosu na sve glavne valute.

Azijske berze: Ulagači oprezni, dolar pod pritiskom

Na azijskim berzama u četvrtak se trguje oprezno nakon što je američki Fed povećao kamate, što se očekivalo, no kineska tržišta su pala jer se povećanje kamata kineske centralne banke nije očekivalo.

Slovenačka Ilirika preuzela beogradski Wisebroker

Slovenačka brokerska kuća Ilirika preuzela je beogradsku brokersku kuću Wisebroker, jednu od najstarijih i najvećih berzanskih kompanija u Srbiji, piše slovenačko Delo.

Dow Jones na novom rekordnom nivou

Dow Jones dosegao je nove rekordne nivoe, vođen optimizmom investitora da će poreska reforma biti konačno izglasana.

Iako u senci bitkoina litecoin i ethereum obaraju rekorde

Zatišije oko bitkoina u poslednja dva dana iskoristili su investitori u alternativne kriptovalute, a naročito etereum i litecoin.

Dnevni izveštaj sa svetskih berzi za 13.12.2017.

Američko tržište akcija je u utorak zabeležilo mešovite rezultate. Tokom azijskog trgovanja, cene zlata i sitove nafte su ojačale. Sa druge strane, tokom azijskog trgovanja cena bitkoina je oslabila.

Bitkoin milioner savetuje: Ne ulažite u bitkoin. To je kocka, a ne investicija

Grant Sabatier je osnivač „Millennial Money“-a, bloga na kom sa svojim pratiocima deli svoja fiinansijska iskustva i savete iz oblasti preduzetništva i investiranja. Trenutno radi na svojoj prvoj knjizi za „Penguin/Random House“, koju planira da objavi naredne godine.

Ulagači u terminske ugovore na bitkoin prošli prvi test

Ulagači u terminske ugovore na bitcoin već su prvog dana trgovanja prošli test kako se nositi s “divljom” promenom cene te kriptovalute.

Dnevni izveštaj sa svetskih berzi

Berzanski indeksi su porasli u ponedeljak. Cena zlata je u padu, dok je cena sirove nafte u porastu. Na valutnom tržištu je došlo do slabljenja dolara, pa su tako evro, funta, jen i australijski dolar ojačali u odnosu na američku valutu.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!