Vesti dana

Saudijski princ želi da kupi “Mančester junajted”

Saudijski princ Mohammad Bin Salman spreman je plati skoro 4 milijarde funti kako bi kupio “Mančester junajted”, prenose svetski mediji.

Luksemburg - prva država na svetu koja uvodi besplatan javni prevoz

Od narednog leta vozovi, tramvaji i autobusi u Luksemburgu postaju besplatni, najavio je premijer ove zemlje, Savijer Betel.

“Simens” učestvuje u izgradnji pruge u Rusiji, projekat vredan oko 5 milijardi dolara

RDIF i “Simens” uložiće više od 4,5 milijardi dolara u izgradnju pruge između Čeljabinska i Jekaterinburga.

“Amazon” ulaže u proizvodnju električnih vozila

Kompanija “Amazon” ulazi u trku sa električnim vozilima.

EU pokušava da smanji uticaj dolara u trgovini energijom

Evropski zvaničnici počeli su razgovore s predstavnicima vodećih energetskih kompanija u Evropskoj uniji, uključujući austrijski OMV, italijanski ENI i francuski “Engie”, o tome kako da se smanji oslanjanje na američki dolar u globalnoj trgovini energijom.

Čadež: Evrokomora je glas srpskih privrednika u evropskim institucijama

Jaka privredna komora može dosta da doprinese jačanju privrede, a Srbija beleži odlične rezultate kada su privredne performanse u pitanju i ostvaruje planirane ciljeve, rekao je predsednik Evrokomore Kristof Lajtl na konferenciji za novinare u Privrednoj komori Srbije.

Nova hrana sve više u upotrebi

Nova hrana - čija semenke, godži bobice, noni đus, N-acetil-D-neuraminska kiselina ili ulje antarktičkog krila sve više se koriste u ishrani ljudi, kako u EU tako i u Srbiji.

“Erbas” prekida proizvodnju džambodžeta A380 u 2021. godini

Evropski proizvođač aviona “Erbas” najavio je da će prekinuti proizvodnju svog superdžambo aviona A380 u 2021. godini zbog teškoća u prodaji tog modela, inače najvećeg putničkog aviona na svetu.

Kompanija “Royal Dutch Shell” kupila vodećeg nemačkog proizvođača solarnih baterija

Britansko-holandski naftni gigant “Royal Dutch Shell” dogovorio je kupovinu nemačkog proizvođača solarnih baterija "Sonnen".

“Amazon” odustao od izgradnje sedišta u Njujorku

Kompanija “Amazon” odustala je od izgradnje sedišta u Njujorku posle žestokog protivljenja političara gnevnih zbog poreskih olakšica od oko tri milijarde dolara i antisindikalnog stava te firme.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!