Vesti dana

Dnevni izveštaj sa svetskih berzi 10.12.2018.

Na američkom tržištu akcija zabeležen pad. Od gubitnika su se izdvojili General Electric (-5,96%), Bank of America (-5,43%) i Google (-5,03%).

Kamioni na granici sa Mađarskom čekaju do pet sati, a na granici sa Hrvatskom do tri

Kamioni na graničnom prelazu Horgoš sa Mađarskom čekaju oko pet sati na izlaz iz zemlje, dok na prelazu Kelebija sa istom državom čekaju do dva sata, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Trgovinski deficit SAD s Kinom na rekordnom nivou

Trgovinski deficit SAD ponovo se povećao u oktobru i dostigao najviši nivo za deset godina, usled rekordnog uvoza i opadanja izvoza.

EU 5. februara o gradnji gasovoda u Srbiji?

Srbija ima velike šanse da dobije dozvolu od Energetske zajednice za nastavak gradnje “Turskog toka”, od bugarske do mađarske granice, što bi našoj zemlji donelo velike prihode od tranzita ruskog gasa, o čemu bi EU trebalo da odlučuje 5. februara sledeće godine.

U tri železnička preduzeća bez posla ostaje 1.240 radnika

“Srbija Kargo”, “Infrastruktura železnice Srbije” i “Železnice Srbije”, tri od četiri akcionarska društva na koja je 2015. godine podeljena srpska železnica, do kraja godine otpustiće ukupno 1.240 radnika.

SAD konkurenti Saudijskoj Arabiji i Rusiji u proizvodnji nafte

SAD su postale neto izvoznik sirove nafte i naftnih derivata nakon više od četiri decenije, pokazali su zvanični podaci američke vlade.

“Deutsche Bank” – nove optužbe za “pranje novca” u iznosu od 31 milijardu evra

Nakon prošlonedeljne policijske racije u sedištu “Deutsche Bank”, najveća nemačka banka se suočava sa novim optužbama za "pranje novca".

Nastavlja se sunovrat bitkoina

Bitkoin je pao za više od 11 odsto prema američkom dolaru tokom 24 sata, što je najnovije potonuće najveće svetske kriptovalute.

Venecuela iz Engleske povlači 14 tona zlata

Dva visoka zvaničnika Venecuele razgovaraće u Londonu s predstavnicima Centralne banke Engleske o repatrijaciji zlata vrednog 550 miliona dolara.

Indija će naftu Iranu, umesto dolarima, plaćati svojom valutom

Nju Delhi i Teheran su potpisali sporazum o prelasku na platni mehanizam uvoza iranske sirove nafte zasnovan na rupiji, javlja Rojters pozivajući se na neimenovani izvor iz naftne industrije koji je bio uključen u pregovore.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!