Vesti dana

Evrokomore protiv taksi koje je uvela Priština

Evrokomore su protiv protekcionistickih mera poput odluke Prištine kojom je uvedena carina na robu iz Srbije i BIH i zatražile su od evropskih institucija podršku u rešavaju ovog problema.

Predstavljen Program ekonomskih reformi od 2019. do 2021. godine

Ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali prisustvovao je prezentaciji strateškog dokumenta "Program ekonomskih reformi i predstavljanje preliminarne liste strukturnih reformi 2019-2021", koja je održana u Palati Srbija i tom prilikom zatražio podršku privrednika za njegovo sprovođenje.

Dnevni izveštaj sa svetskih berzi 11.12.2018.

Na nemačkom tržištu akcija od najvećih dobitnika izdvaja se kompanija Vonovia (+1,19%), a od najvećih gubitnika kompanija Deutsche Bank (-5,62%).

Makron obećao smanjenje poreza i veći minimalac za 100 evra

Francuski predsednik Emanuel Makron poručio je da će smanjiti poreze za penzionere i povećati minimalnu zaradu za 100 evra mesečno počev od januara 2019. godine.

Kineska kompanija “Lanzhou” planira da sa “Ikarbusom” pravi autobuse

Kineska kompanija “Lanzhou Guangdong New Energy Automobile” (LGNEA), koja se bavi priozvodnjom električnih i inovativnih vozila, želi da sarađuje sa “Ikarbusom” na projektovanju i izradi autobusa, rekao je predstavnik kompanije Gao Čao.

Sva slova pisama koja se koriste u Srbiji na domenu .RS

Pomoćnik ministra za elektronske komunikacije u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Irini Reljin, izjavila je u Biblioteci grada Beograda, na svečanom skupu Registra nacionalnog internet domena, povodom početka registracije IDN domena na domenu .RS, da je veoma važno da i na globalnoj mreži naša država sačuva jezičke osobenosti svojih građana.

Srbija i Češka potpisale Sporazum o regulisanju klirinškog duga

Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić započela je zvaničnu posetu Češkoj Republici gde boravi na poziv češkog premijera Andreja Babiša.

Dnevni izveštaj sa svetskih berzi 10.12.2018.

Na američkom tržištu akcija zabeležen pad. Od gubitnika su se izdvojili General Electric (-5,96%), Bank of America (-5,43%) i Google (-5,03%).

Kamioni na granici sa Mađarskom čekaju do pet sati, a na granici sa Hrvatskom do tri

Kamioni na graničnom prelazu Horgoš sa Mađarskom čekaju oko pet sati na izlaz iz zemlje, dok na prelazu Kelebija sa istom državom čekaju do dva sata, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Trgovinski deficit SAD s Kinom na rekordnom nivou

Trgovinski deficit SAD ponovo se povećao u oktobru i dostigao najviši nivo za deset godina, usled rekordnog uvoza i opadanja izvoza.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!