Vesti dana

Immorent Singidunum, članica Erste Grupe Immorent iz Austrije, dobila je BREEAM sertifikat za primenu ekoloških rešenja u izgradnji

Za izgradnju poslovnog kompleksa Sirius Offices u Beogradu, projekat u koji je uložila 62 miliona evra, kompanija Immorent Singidunum– članica Erste grupe, dobila je prestižni BREEAM sertifikat za društveno odgovoran pristup poslovanju i primenu ekološki naprednih rešenja u izgradnji u upravljanju objektima.

Nova atraktivna ponuda Sberbank keš kredita i kredita za refinansiranje

Nastavljajući sa aktivnom podrškom klijenata i pružanjem mogućnosti svim građanima da mnogo jednostavnije realizuju svoje planove, Sberbank Srbija je pred početak i ove jeseni pripremila specijalnu ponudu keš kredita i kredita za refinansiranje uz izuzetno atraktivne uslove i mogućnost isplate za svega nekoliko minuta.

Festival dokumentarnog filma „Evropska saradnja: filmska priča“

Ministarstvo za evropske integracije organizovalo je trodnevni festival dokumentarnog filma - „Evropska saradnja: filmska priča“, koji će biti održan u Centru za kulturu „Vlada Divljan“, od 21. do 23. septembra, povodom Dana evropske teritorijalne saradnje. Filmovi će biti prikazivani u terminu od 20 časova i ulaz na sve projekcije je slobodan.

Otvorena izložba „S obramicom niz put“ u Etnografskom muzeju povodom 120 godina rada ove institucije

Izložbom „S obramicom niz put“ u Etnografskom muzeju ova institucija obeležava 120 godina samostalnog rada.

Tri grada ušla u uži izbor za evropsku destinaciju izvrsnosti 2022

Evropska komisija je objavila tri destinacije koje ulaze u uži izbor za takmičenje European Destination of Ekcellence (EDEN) 2022. Ova inicijativa nagrađuje najbolja dostignuća u održivom turizmu i praksi zelene tranzicije u manjim destinacijama širom Evrope.

Francuska predstavila novi superbrzi ekološki voz

Francuski predsednik Emanuel Makron predstavio je maketu ekološkog superbrzog voza naredne generacije, poznatu kao TGV.

Propast kineskog giganta mamut bi mogao da izazove veliku krizu

Milijarder Hui Ka Yan sagradio je poslovnu imperiju “Evergrande Group” zahvaljujući poslovima sa nekretninama u koje je dobar deo Kineza usmerio svoju ušteđevinu.

Za razvoj digitalne ekonomije i inovacionog poslovanja opredeljeno 177,6 miliona evra

Savet za podsticanje razvoja digitalne ekonomije, inovacija, visoko-tehnološkog preduzetništva i digitalizacije (tzv Savet za razvoj digitalne ekonomije) održao je prvu sednicu. Novoformirani Savet je nastavak Saveta za IT i inovaciono preduzetništvo, i u fokusu njegovog rada biće digitalizacija celokupne privrede.

U Trstu otvorena izložba „Nikola Tesla: Čovek iz budućnosti”

Izložba pod nazivom „Nikola Tesla: Čovek iz budućnosti” otvorena u Trstu, posvećena je velikom srpskom izumitelju i naučniku.

Rok za slanje prijava na NLB KomBank Organic konkurs produžen do kraja septembra

Zbog velikog interesovanja i rekordnog broja pristiglih projekata, rok za slanje prijava na deseti jubilarni Organic konkurs NLB Banke i Komercijalne banke, članica NLB Grupe, produžen je do 30. septembra.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!