Vesti dana

EIF i ProCredit banka obezbedile još 160 miliona evra za mala i srednja preduzeća u Srbiji

Evropski investicioni fond (EIF) i ProCredit grupa obezbedili su dodatnih 450 miliona evra za inovativna mala i srednja preduzeća, čime je ostvaren ukupan iznos od 820 miliona evra za kompanije u jedanaest zemalja. Od ovih sredstava, za Srbiju je odobreno 160 miliona evra, koje će u narednom periodu plasirati ProCredit banka Srbija, saopštila je ta banka.

“Facebook” planira da uvede naplatu vesti

Instant Articles format za objavu vesti na “Facebook”-u ima dobar dizajn, učitava se brzo i stoga kompanija želi da ga promoviše, a i autorima sadržaja se isplati.

“Bank of America” zbog Bregzita premešta sedište iz Londona u Dablin

“Bank of America” izabrala je Dablin za svoj glavni poslovni centar u Evropskoj uniji u okviru priprema za izlazak Velike Britanije iz 28-članog bloka 2019. godine.

Nazire se kraj krize u “Fijatu” - radnici dobili ponudu od poslovodstva

Radnici kragujevačke fabrike “Fijat Krajsler automobili Srbija” dobili su zvaničnu ponudu o zahtevima upućenim poslovodstvu o kojoj će se za vikend izjasniti Samostalni sindikat fabrike, koji je i počeo štrajk, rekao je agenciji Beta predsednik tog sindikata Zoran Marković.

Otvoren postupak stečaja nad "Diners"-om

Privredni sud u Beogradu doneo je rešenje o otvaranju postupka stečaja nad preduzećem za pružanje finansijskih usluga "Diners Club International Beograd".

Francuska kaznila banku “Societe Generale” sa pet miliona evra

Francusko telo zaduženo za kontrolu banaka odredilo je banci “Societe Generale” kaznu od pet miliona evra i ukor zbog nedovoljnih napora u borbi protiv pranja novca

Malinari traže prijem kod Vučića, najavljuju štrajk glađu

Predstavnici proizvođača malina i kupina Srbije doći će u ponedeljak, 24. jula, pred Predsedništvo Srbije i zatražiće prijem kod predsednika Aleksandra Vučića.

UniCredit prodao loše kredite Fortressu i Pimcu

UniCredit je potpisao finalni ugovor s američkim investicijskim fondovima Fortress i Pimco o prodaji 17,7 milijardi eura loših kredita.

Audi započeo dobrovoljno povlačenje 850.000 vozila

Nemački proizvođač luksuznih automobila "Audi" je započeo danas dobrovoljno povlačenje do 850.000 dizel automobila kako bi modifikovao softver za kontrolu emisije gasova.

"Amazon" pod istragom zbog mogućih obmana na popustima

Američka federalna trgovinska komisija (FTC) istražuje optužbe da je kompanija za onlajn trgovinu, Amazon, obmanjivala potrošače oko cenovnih popusta nuđenih na svojoj veb stranici, tvrde izvori upoznati sa istragom.