Vesti dana

Globalna ekonomija tone u recesiju

Cene akcija na svetskim berzama pale su prošle nedelje, nakon niza podataka koji pokazuju da zbog posledica širenja korona virusa najveće svetske privrede uranjaju u recesiju

Zemlje Centralne i Istočne Evrope zbog korona virusa imaće pad umesto planiranog ekonomskog rasta

Ekonomska kriza izazvana pandemijom korona virusa u centralnoj, istočnoj i jugoistočnoj Evropi će, u najoptimističnijem scenariju, umanjiti privrede pojedinačnih država za 3 do 5 odsto, ali bi u velikom broju zemalja mogla da bude još gora.

Velika većina mikro i malih preduzeća u Srbiji očekuje poslovne probleme zbog pandemije

Oko 85 odsto mikro i malih preduzeća u Srbiji procenjuje da će pandemija imati negativan uticaj na njihovo poslovanje, pokazuju rezultati istraživanja o posledicama pandemije, koje su u predstavili Smart kolektiv i Forum za odgovorno poslovanje.

Podržimo naše heroje – Upiši 7 i pošalji SMS na 2407

Dok mi sedimo kod kuće, strepimo i čuvamo sebe i najbliže, njihov posao je da čuvaju sve nas. Spremnost zdravstvenih radnika naše zemlje da se bore protiv pošasti koja je napala ceo svet, da nesebično žrtvuju svoje zdravlje i živote inspirisala je Fondaciju “Budi srećan” da pokrene konkretnu akciju podrške herojima našeg doba.

Kineski stručnjaci posetili Gerontološki centar - Dom Bežanijska kosa

Stručnjaci iz Narodne Republike Kine posetili su Gerontološki centar – Dom Bežanijska kosa, kako bi sagledali sve mere koje je sprovela Vlada Srbije, kada je u pitanju zaštita najstarijih građana Republike Srbije od virusa COVID-19, i predložili eventualne dodatne mere koje bi unapredile već postojeće stanje.

Sleteo prvi avion s ruskom pomoći Srbiji

Prvi avion iljušin s ruskom pomoći za Srbiju sleteo je na aerodrom u Batajnici.

Nastavlja se pad cena nafte

Cene nafte potonule su nakon snažnog oporavka u četvrtak, a i azijske berze su ušle u „crveno”, jer investitori sumnjaju u postizanje naftnog dogovora između Saudijske Arabije i Rusije, koji je najavio američki predsednik Donald Tramp.

“ZiJin” duplira proizvodnju u RTB "Bor"

Kineska kompanija "ZiJin", planira da u Rudarsko-topionićarskom basenu (RTB) "Bor", ove godine proizvede 90 hiljada tona bakra, 1.833 kilograma zlata i blizu 12 tone srebra – saznaju "Novosti".

EU donirala Srbiji 4,9 miliona evra za nabavku medicinske opreme

Evropska unija donirala je Srbiji 4,9 miliona evra, za potrebe nabavke medicinske opreme, kao pomoć u borbi protiv pandemije Covida 19.

Kompanija EKO Serbia donirala 5 miliona dinara za borbu protiv korona virusa

EKO Serbia, mreža benzinskih stanica, donirala je 5 miliona dinara za nabavku medicinske opreme u cilju podrške naporima za sprečavanje širenja bolesti COVID-19.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!