Vesti dana

Beograd obeležava 75 godina od oslobođenja

Beograd obeležava 75 godina od oslobođenja u Drugom svetskom ratu, kada je 20. oktobra 1944. godine okončana 1.287 dana duga nemačka okupacija glavnog grada Jugoslavije.

Više novca za drugo i peto dete

Svaku porodicu u Srbiji koja dobije drugo dete država će od naredne godine dodatno stimulisati. Tako će umesto dve godine, kako je sada, oni ubuduće dobijati roditeljski dodatak u iznosu od 10.000 dinara mesečno možda čak i duplo duže, najavila je Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku.

Eksperiment kompanije “Qantas”: Najduži let bez sletanja, avion preleteo 16.000 km

Australijska aviokompanija “Qantas” uspela je da realizuje najduži let bez sletanja koji je trajao skoro 20 sati od Njujorka do Sidneja.

Vatikan izbacio "pametnu" eBrojanicu koja se aktivira religijskim pokretom

Kako bi bio što više privlačan mladim ljudima Vatikan je izbacio na tržište "pametnu narukvicu - eBrojanicu".

“Naftogas” kao nadoknadu za prekid tranzita gasa traži od “Gasproma” 11 milijardi dolara

Ukrajinska kompanija "Naftogas" namerava da tražži od ruske kompanije "Gasprom" više od 11 milijardi dolara. To bi bila nadoknada za mogući prekid tranzita ruskog gasa, saopštio je izvršni direktor ukrajinske kompanije Jurij Vitrenko.

Saradnja Srbije i Rusije: Zajednički projekti kao potvrda projateljstva dva naroda

Politički i ekonomski odnosi Srbije i Rusije su možda na najvišem nivou u poslednjih nekoliko decenija, zajednička je ocena predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Vlade Ruske Federacije Dmitrija Medvedeva, koji je prisustvovao obeležavanju 75. godina od oslobođenja Beograda.

46. Perwoll Fashion Week – 25. - 31. oktobar

U periodu od 25. do 31. oktobra 2019. godine biće održan 46. Perwoll Fashion Week.

Zbog sporazuma o Bregzitu funta na petomesečnom maksimumu

Funta je uzletela na petomesečni maksimum u odnosu na dolar, pošto su čelnici EU i Britanije potvrdili da je dogovoren nacrt sporazuma o Bregzitu.

Kompaniji “Tesla” odobrena proizvodnja automobila u Kini

Kompanija “Tesla” je dodata na listu kineske vlade sertifikovanih proizvođača automobila, saopštilo je Ministarstvo industrije.

London ostaje finansijski centar

Kataklizmična upozorenja tokom referenduma 2016. godine da će London izgubiti finansijski tron ako glasa za izlazak iz Evropske unije nisu se pokazala kao istinita.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!