Vesti dana

IKEA započela gradnju trgovačkog centra AVA Shopping Park, otvaranje planirano za proleće 2022. godine

Pored robne kuće IKEA Beograd u Bubanj potoku počela je izgradnja AVA Shopping Park-a, prostranog trgovačkog centra na otvorenom. Kompanija IKEA će ovom investicijom, vrednom više od 50 miliona evra, stvoriti priliku za zapošljavanje oko 400 ljudi u Srbiji.

Džek Ma za dan postao bogatiji za 2,3 milijarde dolara

Rast tržišne vrednosti giganta u e-trgovini “Alibabe” doprineo je povećanju i bogatstva osnivača kompanije Džeka Maa.

Da li znate koja je najskuplja kafa na svetu?

Kafa je veoma popularan napitak i nije skup. Ali pravo ljubitelji kafe su spremni da daju ogromne sume novca da probaju one izuzetne.

Smanjenje troškova PCR testa - za više stranih gostiju u Srbiji

Na sednici Kriznog štaba usvojena je inicijativa Udruženja za turizam Privredne komore Srbije da se smanji visina naknade za PCR testiranje stranih državljana koji u Republiku Srbiju dolaze iz turističkih razloga, što će, prema oceni sekretara tog udruženja, Tijane Maljković, doprineti povećanju broja dolazaka stranih turista za vreme predstojećih uskršnjih praznika i najavljenih grupa gostiju iz arapskih zemalja tokom proleća.

Prvi kontejneri za reciklažu stakla na ulicama Sombora

Stanovnici Sombora i okolnih mesta mogu da počnu sa reciklažom stakla jer je na ulicama postavljeno prvih 70 kontejnera za skupljanje ambalaže dok se postavljanje dodatnih 80 kontejnera očekuje u narednim nedeljama, a iskustva Niša gde je za svega nekoliko nedelja prikupljeno više od dve tone stakla pokazuju da građani žele da budu odgovorni prema životnoj sredini.

Završava se Prirodnjački centar u Botaničkoj bašti

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić najavio je nastavak ulaganja u infrastrukturne objekte u oblasti visokog obrazovanja, među kojima je i Biološki fakultet.

Prodaje se razglednica sa Titanika . Cena 15.000 dolara?

Razglednica koju je, samo nekoliko nedelja pre nego što je Titanik nestao u dubinama severnog Atlantika, napisao stariji radio-operater prodaje se na aukciji.

NTP Niš i Viber pozivaju učesnike na hakaton „Niš Connected – Open Data Challenge“ u aprilu

Naučno-tehnološki park Niš - u saradnji sa kompanijom Rakuten Viber i uz podršku JKP Parking servis Niš - od 23. do 25. aprila organizuju prvi "NIŠ CONNECTED: OPEN DATA CHALLENGE"* Hakaton!

Časovi analize testova probnih završnih ispita u subotu na RTS3

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja organizovalo je snimanje časova analize testova probnog završnog ispita, koje su učenici osmog razreda osnovnih škola polagali u petak, 9. aprila i subotu, 10. aprila 2021. godine.

EU predlaže SAD zamrzavanje carina na šest meseci

Evropska unija predložila je da u trgovini sa SAD budu suspendovane carine na milijarde dolara uvoza na šest meseci, izjavio je šef trgovine EU Valdis Dombrovskis.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!