Vesti dana

Londonski sud odobrio izručenje Ivice Todorića

Sud u Londonu odlučio je da nema prepreka za izručenje Hrvatskoj osnivača koncerna "Agrokor" Ivice Todorića. Todorić će ostati na slobodi uz stroži nadzor do pravosnažnosti odluke o njegovom izručenju, što podrazumeva prijavljivanje policiji svaki dan.

Blumberg plaća račun SAD za klimatski sporazum

Bivši gradonačelnik Njujorka, milijarder Majkl Blumberg, rekao je da će platiti 4,5 miliona dolara kako bi pokrio ovogodišnju obavezu Sjedinjenih Američkih Država prema Pariskom klimatskom sporazumu.

NBS preuzima nadležnosti Poreske uprave

Narodna banka Srbije od 1. januara 2019. godine preuzima nadležnosti Poreske uprave za obavljanje poslova izdavanja i oduzimanja ovlašćenja za obavljanje menjačkih poslova, poslova izdavanja sertifikata za obavljanje menjačkih poslova i kontrole menjačkih poslova i deviznog poslovanja

EU i Meksiko postigli dogovor o novom sporazumu o slobodnoj trgovini

Meksiko i Evropska unija postigli su dogovor o novom trgovinskom sporazumu kojim praktično eliminišu carine u međusobnoj trgovini.

Iran zabranio kriptovalute

Centralna banka Irana zvanično je zabranila upotrebu kriptovaluta u finansijskim transakcijama kako bi sprečila krivična dela poput pranja novca i terorizma.

Otvara se šesti Stop Shop ritejl park u Srbiji

Šesti STOP SHOP ritejl park u Srbiji biće otvoren 26. aprila u Vršcu. STOP SHOP ritejl parkovi nude širok asortiman proizvoda sa dobrim odnosom cene i kvaliteta. Zahvaljujući dobroj povezanosti i dovoljnom broju parking mesta, oni su idealni za ekonomične „pametne kupce“ koji cene lako dostupne lokacije.

Aviokompanije razmatraju uvođenje mesta za stajanje u avionima

Ruska niskobudžetna aviokompanija “Pobeda” razmatra uvođenje mesta za stajanje u svojim avionima, saopšteno je iz te kompanije.

Specijalni prodajni dani za Ford automobile

Od 23. do 28. aprila nova i polovna vozila po cenama sniženim i do 3.000 evra

Vršačka firma MBV uskoro izvozi i na iransko tržište

Poljoprivredne mašine vršačke firme MBV izvoze se u jedanaest evropskih zemalja, a uskoro bi se mogle naći i na iranskom tržištu.

Za mala i srednja preduzeća odobreno 556 miliona dinara bespovratnih sredstava

Ministarstvo privrede poziva mikro i mala preduzeća, preduzetnike i zadruge da se informišu o konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku mašina i opreme u 2018. godini

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!