Vesti dana

Projekat: “Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi” 

 Više od 1000 učesnika u projektu stvaranja brže, efikasnije i savremenije usluge građanima Srbije.

Zašto je Amerika uložila više od 860 milijardi dolara u Australiju?

Sjedinjene Američke Države su najveći strani investitor u Australiji. SAD su u tu zemlju tokom 2016. godine investirale ukupno 860 milijardi australijskih dolara, što predstavlja rast investicija od preko 10 milijardi dolara godišnje, dok Australija beleži izvozni deficit sa SAD-om.

Letonski airBaltic razmatra obnavljanje letova za Beograd

Letonski nacionalni prevoznik airBaltic potvrdio je da razmišlja o obnavljanju letova za Beograd, kao i nastavaku širenja na hrvatsku obalu.

Saudijska Arabija želi da ubije petrodolar?

Sjedinjene Američke Države i Saudijska Arabija su toliko međusobno zavisne da bi bilo kakav prekid u međusobnim odnosima bio katastrofalan za sistem petrodolara i status "zelene novčanice" kao rezervne valute, upozorava američki ekonomista Brendon Smit.

Kompanija se izvinila putnicima zato što je voz krenuo 20 sekundi ranije

Japanska željeznica se izvinila putnicima za "veliku neprijatnost", izazvanu time što je voz krenuo 20 sekundi ranije.

Oglas za posao: Traži se predsednik Rusije

Ruska stranica za oglašavanje i traženje posla objavila je oglas za radno mesto predsednika Rusije, uz navođenje potrebnih uslova.

EIF i Banca Intesa obezbeđuju 100 miliona evra za preduzetnike i sektor MSP

Evropski investicioni fond (EIF) i Banca Intesa potpisali su u petak (17. novembra 2017. godine) ugovor o InnovFin garanciji za podršku inovativnim preduzetnicima i malim i srednjim preduzećima (MSP) u Srbiji.

Bitkoin na novom rekordu od 8.000 dolara

Bitkoin je danas dostigao rekordan nivo od nešto ispod 8.000 dolara, nakon pojave spekulacija da će se nadogradnja softvera Segwit2x nastaviti kao što je i planirano.

Tesla predstavio električni šleper, proizvodnja počinje 2020. godine

Posle revolucionarnih električnih automobila, američka kompanija "Tesla" postavila je novu granicu "zelenog" drumskog prevoza predstavljajući futuristički oblikovan kamion-šleper poluprikolicu.

USAID za sedam godina uložio 19,5 miliona dolara u bolje uslove poslovanja u Srbiji

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Vlada Republike Srbije obeležili su uspehe USAID Projekta za bolje uslove poslovanja – sedmogodišnje inicijative vredne 19,5 mil USD koja je pomogla Srbiji da postane bolje mesto za poslovanje, navodi se u njihovom saopštenju.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!