Vesti dana

Dnevni izveštaj sa svetskih berzi 14.08.2018.

Cena sirove nafte je uspela da se konsoliduje od jučerašnjeg snažnog pada. Juče je OPEC objavio da je proizvodnja u julu mesecu bila viša za 41.000 barela dnevno.

Kompanija “Tesla” pronašla investitora?

Izvršni direktor “Tesle” Ilon Mask potvrdio je da je Državni investicioni fond Saudijske Arabije zainteresovan za podršku finansiranja privatizacije te kompanije.

Građani Srbije po kreditnim karticama duguju 286 miliona evra

Uprkos visokim troškovima, u Srbiji se koristi 1,2 miliona kreditnih kartica. Ovo je najskuplji vid pozajmice, odmah posle “dozvoljenog minusa”.

Za RTB Bor zainteresovano sedam firmi, za PKB jedna

Na tenderu za privatizaciju Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) jedna kompanija je otkupila dokumentaciju, a za izbor strateškog partnera u RTB-u Bor čak sedam kompanija, kaže državni sekretar Dragan Stevanović.

Olakšice za početnike u poslovanju od 1. oktobra

Poreske olakšice za početnike u poslovanju primenjivaće se od 1. oktobra ove godine.

UAE gradi naftovod koji će povezati Eritreju i Etiopiju

Ujedinjeni Arapski Emirati će izgraditi naftovod koji će povezati lučki grad Asab u Eritreji sa Adis Abebom, prestonicom Etiopije, javila je etiopska TV Fana.

Autoputevima kroz Srbiju u julu prošlo više od 6 miliona vozila

Autoputevima kroz Srbiju u julu je prošlo 6.066.835 vozila, što je za 562.200 vozila više nego u julu prošle godine, a prihod od putarina bio je veći za 12,94 procenta i iznosio je 2,527 milijardi dinara, saopštili su “Putevi Srbije”.

“Ford” paradom obeležio proizvodnju deset miliona Mustanga

Kompanija “Ford” je nedavno proslavila proizvodnju desetomilionitog Mustanga paradom automobila, koja se kretala od sedišta kompanije do fabrike za montažu "Flat Rok", u kojoj je legendarni sportski automobil napravljen.

Kompanije će deoničarima podeliti bilion dolara

Prema izveštaju banke “Goldman Sachs”, koje prenosi “New York Times”, uprave američkih kompanija tokom ove godine odobrile su otkupe deonica vredne 754 milijarde dolara.

MPC gradi novi šoping centar i ulaže više od 100 miliona evra

Novi i savremeni trgovački centar, s više od 43.000 kvadratnih metara prodajnog prostora i ukupne površine objekta od 130.000 kvadrata, gradi se na uglu ulica Vojislava Ilića i Mis Irbijeve u Beogradu.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!