Vesti dana

Francuski jezik – novi FSPI program francuske vlade za Srbiju, Severnu Makedoniju i Bosnu i Hercegovinu

Godine 2019, pokrenut je program francuske vlade namenjen unapređenju učenja francuskog jezika u Srbiji, Severnoj Makedoniji, Bosni i Hercegovini, vrednosti preko 350 000 evra, koji se finansira kroz Fond Solidarnosti za inovativne projekte (FSPI).

Raspisani konkursi za dodelu sredstava u oblasti javnog informisanja

Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je devet konkursa u oblasti javnog informisanja za 2020. godinu za koje je opredeljeno 274 miliona dinara.

“Aramco” – vrednost kompanije premašila dva biliona dolara

Vrednost akcija kompanije “Saudi Aramco”-a porasle su na berzi Tadavul za 10 odsto.

Za klimatski neutralnu EU potrebno 100 milijardi evra

Izvršna vlast Evropske unije želi da mobiliše ulaganja u vrednosti 100 milijardi evra kako bi pomogla ekonomiji bloka da postane ekološki prijateljska.

STO: U 2019. godini uvedeno preko 100 novih trgovinskih barijera

Zemlje širom sveta uvele su do sredine oktobra ove godine više od 100 novih trgovinskih ograničenja na robu i usluge u vrednosti oko 747 milijardi dolara, što je najviši nivo u 12 meseci od 2012. godine, objavila je Svetska trgovinska organizacija (STO).

Neizvesno da li će iz “Turskog toka” biti dovoljno gasa za Srbiju

Ruski ambasador u Bugarskoj Anatolij Makarov je kazao da mu je premijer Bojko Borisov obećao da će ruski gas iz Bugarske u Srbiju krenuti 31. maja 2020. godine.

Kompanija dm drogerie markt dobitnik Priznanja za razvoj lokalnog preduzetništva

Na tradicionalnoj dodeli Godišnjih nagrada Srpske asocijacije menadžera u okviru segmenta „Za podršku konkurentnijoj privredi“ kompaniji dm drogerie markt uručeno je Priznanje za razvoj lokalnog preduzetništva zahvaljujući uspešnoj realizaciji projekta dm inkubator.

Intesa Sanpaolo postala prva inostrana banka koja će ponuditi usluge upravljanja imovinom u Kini putem ćerke kompanije u punom vlasništvu

Intesa Sanpaolo je nakon dobijanja dozvole lokalnih vlasti postala prva inostrana banka koja će ponuditi usluge upravljanja imovinom u Kini putem ćerke kompanije JI CAI („Italijanski talenat“) čiji je jedini vlasnik i koja je deo njene Divizije internacionalnih banaka članica.

Novogodišnji koncert Bečke filharmonije 2020.

Svake godine u „Zlatnoj dvorani“ bečkog Muzikferajna Bečka filharmonija priređuje čuveni Novogodišnji koncert. Najpoznatiji koncert na svetu prenosiće se putem malih ekrana u više od 90 zemalja sveta.

Armani kupio penthaus s pogledom na Central park za 17,5 miliona dolara

Legendarni modni dizajner Đorđo Armani postao je vlasnik celog poslednjeg sprata u istorijskoj zgradi na Menhetnu s pogledom na njujorški Central Park.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!