Proizvodnja hrane i pića

Valjevska pivara se prodaje za 7,05 miliona evra

Ministarstvo privrede objavilo je javni poziv za prodaju Valjevske pivare. Početna cena ukupnog kapitala iznosi 7.047.260,68 evra. Zainteresovani mogu da podnesu prijave za učešće do 5. oktobra, dok će otvaranje ponuda biti 8. oktobra.

Pravo učešća na u postupku ima domaće ili strana firma koja je registrovana za obavljanje delatnosti proizvodnje piva i da je samostalno ili na konsolidovanom nivou osvarilo poslovni prihod od najmanje 20 miliona evra u poslednjoj poslovnoj godini.

Tu kompaniju je preuzela država posle neuspešne privatizacije koja je obavljena 2003. godine.

Pivaru je tada za 20 miliona dinara kupio konzorcijum beogradske "Atlas grupe", koji su sačinjavali "Triglav osiguranje", "Gradina ekspres" i tadašnja "Atlas banka". Stečaj je uveden 2010. godine, jer kompanija nije mogla da izmiruje obaveze.

I za ovu jedinu pivaru u zapadnoj Srbiji bio je ranije primenjen UPPR, koji je uspešno okončan. Pivara ima kapacitete proizvodnje od 250.000 hl piva i 30.000 hl proizvedenih osvežavajućih bezalkoholnih napitaka godišnje.

Valjevska pivara u poslednjih pet godina beleži izuzetne rezultate, tako da je i 2017. godinu završila pozitivno i sa značajnim prihodom.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!