Propisi

UZUZ pozvao na bojkot plaćanja članarine PKS - privrednici podržali

Nakon pokretanja projekta "Borba za slobodu preduzetništva", koji podrazumeva ukidanje neustavnog obaveznog članstva i članarine u Privrednoj komori, veliki broj privrednika je podržao projekat.

Nakon pokretanja projekta "Borba za slobodu preduzetništva", koji je pokrenulo Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti, a koji podrazumeva ukidanje neustavnog obaveznog članstva i članarine u Privrednoj komori, veliki broj privrednika je podržao projekat.

Podsetimo, od 1. januara ove godine uvedena je obaveza plaćanja članarine u Privrednoj komori Srbije, čemu se usprotivio veliki broj privrednika. Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti je prvo podnelo inicijativu za ocenu ustavnosti obaveznog članstva u komori Ustavnom sudu, a zatim lobiralo da tekst potpiše 47 narodnih poslanika.

"Obavezno članstvo je neustavno, kao i način na koji se određuje visina članarine, jer se određuje na osnovu prihoda, a ne na osnovu profita, kao što bi trebalo. Smatramo da je pre odlučivanja Ustavnog suda bojkot privrednika najbolje rešenje kojim će privreda referendumski izneti svoj stav o obaveznoj članarini", istakao je Sava Manojović, predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

 

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!