Trgovina

U “Walmart”-u roboti istovaruju robu i čiste podove

Trgovinski lanac “Walmart” je već odavno "zaposlio" svoje robote u trgovinama širom Amerike na poslovima inventure, ali sada želi da se oni bave i brisanjem podova, kao i istovarom robe.

Krajnji cilj američke korporacije nije da se reši radnika u trgovinama, već da, kako ističe, radnici budu više fokusirani na pružanje pomoći kupcima.

Tako će hiljadu novih robota biti postavljeno u američkim trgovinama. Do februara iduće godine očekuje se da će svoje autonomne brisače podova imati više od 4.700 trgovina širom SAD.

“Walmart” će, takođe, postaviti robote koji skeniraju inventar u 350 prodavnica. U 1.700 prodavnica biće postavljeni roboti koji automatski skeniraju kutije dok izlaze iz kamiona za isporuku i sortiraju ih po odeljenjima na transportnim trakama.
U kompaniji  kažu da će ovi pametni asistenti smanjiti količinu vremena koju radnici provode na “ponovljivim, predvidljivim i manuelnim” zadacima u trgovinama i omogućiti im da se prebace na prodaju robe kupcima i pružanju drugih usluga korisnicima.

"Opšti trend koji vidimo jeste da automatizovanje određenih zadataka pruža saradnicima više vremena za obavljanje posla kojim su zadovoljni", izjavio je Dag Mekmilon, generalni direktor Volmarta, prenosi portal Biznis.

Prodavci veruju da će roboti podići prodaju i učiniti trgovine efikasnijim. Ovi roboti testirani su u stotinama prodavnica proteklih nekoliko godina. U Walmart”-u ističu kako je ova inovacija itekako efektna, te pokazuje da će roboti odigrati ključnu ulogu u budućnosti maloprodajnih lanaca.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!