Saobraćaj i transport

U Luku Novi Sad novi vlasnik ulaže 29 miliona evra

Kompanija “P&O Port Dubai”, koja je u maju kupila Luku Novi Sad za osam miliona evra, uložiće u to lučko preduzeće oko 29 miliona evra, izjavila je premijerka Ana Brnabić i dodala da novi vlasnik prvo uložiti u otvaranje terminala za međunarodni putnički saobraćaj.

Za Novosađane i Vojvođane je važno da je predviđeno obavljanje lučke delatnosti u teretnoj luci, ali i otvaranje terminala međunarodnog putničkog saobraćaja što će biti prva investicija, rekla je Brnabić u intervjuu za RTV Vojvodinu i dodala da to znači otvaranje Novog Sada i Vojvodine na jedan drugi način.

Upitana kako joj danas izgleda Novi Sad u odnosu na pre dve-tri godine, Brnabić je rekla da taj grad na najbolji način oslikava sve potencijale Srbije i istakla da će Novi Sad biti jedan od 10 centara izvrsnosti u naprednim tehnologijama koje formira EU, a da će u Novom Sadu to biti Institut BioSens kao evropski centar izvrsnosti u digitalnoj poljoprivredi.

U saradnji s EU uložićemo 28 miliona evra u izgradnju najmodernije zgrade Instituta BioSens, a 14 miliona biće izdvojeno iz budžeta Srbije, kazala je Brnabić.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!