Industrija

U Beogradu otvoren 54. Međunarodni salon automobila

Na Beogradskom sajmu je otvoren 54. Međunarodni salon automobila. Istovremeno, održava se i 13. Međunarodni sajam motocikala „MotoPassion”, a ove manifestacije će trajati do 31. marta.

Na Sajmu je izloženo više od 400 izlagača iz tridesetak zemalja, a u okviru Salona automobila pod sloganom „U retrovizoru” predstaviće se 35 automobilskih brendova i 11 brendova proizvođača lakih privrednih vozila.

„MotoPassion” je privukao 36 brendova, a od tog broja 23 brenda su prijavila čak 50 premijernih nastupa u sektoru motocikala, kvadova, skutera ili električnih bicikala.

Sajmove je otvorio 92-ogodišnji glumac Vlasta Velisavljević, koji je jedan od dvojice najstarijih vlasnika vozačke dozvole u Srbiji.

On je podsetio da se u Beogradu, oko Kalemegdana nekada vozila čuvena trka „Formule 1” u kojoj su učestvovali naši vozači, ali i najveće svetske zvezde.

U centralnoj hali 1 Beogradskog sajma svoje štandove imaju Alfa Romeo, Citroen, Dacia, Ford, Honda, Jaguar, Jeep, Hyundai, Land Rover, Mitsubishi, Peugeot, Renault, Škoda, Subaru, Suzuki ii Toyota.
 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!