Saobraćaj i transport

Trilateralni samit Srbije, Bih i Turske: Auto-put od Beograda do Sarajeva – projekat prijateljstva

U Beogradu je održan trilateralni samit Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske. Posle sastanka predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i članovi Predsedništva BiH, Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović obratili su se novinarima i istakli da su razmatrani mnogi zajednički projekti, ali da je najvažniji auto-put Beograd-Sarajevo.

Domaćin sastanka Aleksandar Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog uspešnog sastanka. Prema njegovim rečima, ovaj susret je važna poruka za godine koje dolaze. Dolaskom u Beograd i odlaskom u Sremsku Raču, Erdogan je pokazao koliko mu je bitno da na ovom prostoru vlada mir.

"Od 1945. nisu se gradile dobre komunikacijske veze između BiH i Srbije. Srbija je obezbedila svu potrebnu dokumentaciju. Most preko Save biće izgrađen našim parama. Sam auto-put od Kuzmina do Rače će se graditi godinu i po, a most tri godine. Taj put imaće fantastičan značaj za naše trgovinske odnose. Svi projekti o kojima govorimo su projekti koji povezuju ljude. Auto-put od Požege do Višegrada, a kasnije do Sarajeva, spojiće Beograd sa gradovima u Hercegovini, a spojiće i ljude koji žive u Novom Pazaru i Sarajevu", rekao je Vučić.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je samit ocenio kao veoma uspešan. “Najvažniji rezultat sastanka je to da se razmišlja o celom regionu i povezivanju država. Veoma je važno da se formira vlada u BiH, jer bez vlade ne može na efikasan način da se nastavi sa poslom. Preduzimamo velike korake u vezi sa saobraćajnom infrastrukturom i ti koraci će dodatno zbližiti Srbiju i BiH. Uvek sam naglašavao da su putevi sinonim za civilizaciju i napredak. Razvoj puteva će sprečiti i odliv stanovništva”, rekao je Erdogan.

Auto-put Beograd–Sarajevo povezaće RS, Srbiju i BiH i omogućiće bolju komunikaciju, složila su se trojica članova Predsedništva BiH, Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić. Oni su istakli da se na sastanku razgovaralo i o drugim razvojnim projektima, poput gasovoda Turski tok, kao i o spremnosti da se radi na drugim investionim projektima, poput modernizacije pruga.

Nešto kasnije predsednici Srbije i Turske, Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan, na mestu budućeg mosta preko Save, svečano su označili početak radova na auto-putu Beograd-Sarajevo. Prvu deonicu, od 18 kilometara, između Kuzmina i Sremske Rače gradi turska kompanija "Tašjapi".

Očekuje se da će posao na delu auto-puta kroz Srbiju biti završen za dve i po godine. Na ovoj deonici će biti izgrađen i zajednički granični prelaz između Srbije i Bosne i Hercegovine. Ovo je prvi deo izgradnje prstena, koji će kroz Republiku Srpsku ići preko Bijeljine i Brčkog, ka Tuzli i Sarajevu. S druge strane "kružnog toka", dve prestonice će biti povezane preko novog auto-puta "Miloš Veliki", od Kotromana kod Požege, preko Višegrada i Rogatice, do Sarajeva.

Prvi deo prstena kroz našu zemlju se finansira iz kredita turske “Eksim banke” i budžeta Vlade Srbije. Vrednost komercijalnog ugovora je 250 miliona evra, od kojih je 225 miliona predviđeno za pripremu planske, projektne i tehničke dokumentacije i izvođenje radova na deonici Sremska Rača-Kuzmin. Preostalih 25 miliona je izdvojeno za pripremu projektne i tehničke dokumentacije na drugom delu prestena, za deonicu Požega-Kotroman, za koju tek treba da se obezbede izvori finansiranja.

Autoput Beograd-Sarajevo gradiće se kao prsten, u dva pravca: Kuzmin - Sremska Rača (granica sa BiH) - Bijeljina i Požega - Kotroman (granica sa BiH). Deonica Sremska Rača - Kuzmin duga je oko 18 kilometara. Drugi pravac, deonica Požega - Užice - Kotroman (granica sa BiH), dužine oko 60 kilometara, sa “Koridorom 11” povezuje se u Požegi, a od Požege preko “Moravskog koridora” (E-761) trebalo bi da se u Pojatama poveže sa “Koridorom 10”.

Ukupna vrednost izgradnje obe deonice na teritoriji Srbije je oko 1,05 milijarde evra, od čega je oko 220 miliona evra vrednost deonice Sremska Rača - Kuzmin, a oko 830 miliona evra deonica Požega - Kotroman.

Glavni objekat na trasi autoputa je most preko reke Save kod Sremske Rače, čija je dužina 1.310 metara. Most se sastoji od prilaznih betonskih konstrukcija na levoj i desnoj obali, dužine 530 i 450 metara, i čelične konstrukcije nad rekom dužine 330 metara.

Kada se završi autoput do Požege, tu će biti račvanje na dva kraka: jedan ka Dugoj Poljani odnosno Novom Pazaru, Sjenici, Boljaru i granici sa Crnoj Gorom, drugi ka Kotromanu i granici sa BiH, a onda dalje ka Sarajevu.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!