Društvo

Trgovine ograničile prodaju nekih proizvoda

Pojedini trgovci odlučili su da uvedu limit za kupovinu osnovnih namirnica, poput ulja, šećera i brašna, kako bi sprečili zloupotrebe i obezbedili redovno snabdevanje svih potrošača.

Pored toga, na spisku proizvoda su i dugotrajno mleko, negazirana voda. Razlog za takve mere je činjenica da su prethodnih dana pojedini supermarketi "opustošeni".

Ministar trgovine Rasim Ljajić istakao je da građani ne treba da strahuju od nestašice osnovnih namirica, jer je resorno ministarstvo obišlo distributivne centre i potvrđeno je da robe ima na zalihama. Upozorio je da samo sami sebi možemo da napravimo probleme, ukoliko budemo neumereno kupovali pojedine proizvode. Apeli koje danima upućuju nadležni državni organi, proizvođači i trgovci, da građani ne prave nepotrebne kućne zalihe, nisu imali efekta na neodogovorne pojedince. Zato se dešava da su, povremeno, rafovi u nekim radnjama prazni. Pojedini marketi su, u međuvremenu, odlučili da obuzdaju takvu paničnu nabavku uvođenjem ograničenja, pišu Novosti.

U jednom trgovinskom lancu su odredili da se pri jednoj kupovini može pazariti do šest flaša od litar i po "obične" vode, do šest litara ulja, isto toliko kilograma brašna i kristal šećera i do 12 litara dugotrajnog mleka. U drugom hipermarketu limit je niži i ne može se kupiti više od pet kilograma brašna, šećera, ulja.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!