Berza

Trećina milenijala radija bira ulaganje u kriptovalute nego u državne obveznice

Novo istraživanje je otkrilo da se milenijali udaljavaju od tradicionalnih investicionih opcija i okreću prema kriptovalutama.

Istraživanje kompanije Blockchain Capital pokazala su da se osobe starosne dobi između 18 i 34 godine danas radije odlučuju za ulaganje u bitkoin a ne u akcije. Naime, oko 30 odsto milenijala tvrdi da bi radije posedovali 1.000 dolara vredne bitkoine, nego imali 1.000 dolara u državnim obveznicama, prenosi Bloomberg.

Podaci takođe pokazuju da svega 2 odsto Amerikanaca poseduje bitkoin ili neku drugu kriptovalutu.

Iako je 2017. godina obeležena fluktuacijama u ceni ove digitalne valute, bitkoin imao izuzetno uspešnu godinu. Podsetimo, bitkoin je zabeležio rekordnu vrednost i učestvovao u povećanju tržišne kapitalizacije kriptovaluta na iznos od preko 200 milijardi dolara. Ova kriptovaluta je pre samo godinu dana vredela 700 dolara dok danas njena vrednost iznosi 7.372 dolara.

Istraživanje je takođe otkrilo da su mlađi Amerikanci svesniji opcija investiranja. Naime, čak 42 odsto milenijala je upoznato sa bitkoinom u poređenju sa 15 odsto Amerikanaca starijih od 65 godina koji su svesni investiranja u bitkoin.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!