Industrija

“Tesla” preuzima “Maxwell Technologies”

Iz “Tesle” i američke kompanije “Maxwell Technologies” je potvrđeno da je dogovoreno da će “Tesla” u potpunosti preuzeti ovog američkog proizvođača baterijskih tehnologija i komponenti.

U transakciji vrednoj 218 miliona dolara “Maxwell” će postati delom “Tesle”, zajedno sa svom svojom tehnologijom, fabrikama i nešto manje od 400 zaposlenih, prenosi Seebiz.

“Maxwell Technologies” bavi se primarno proizvodnjom baterija i kondenzatora i pripadajućih tehnologija. Nedavno su objavili da su u potrazi za strateškim partnerom koji bi im pomogao u razvoju suvih baterijskih elektroda. Ova bi tehnologija trebala imati potencijal za povećanje energetske gustoće baterija na 300-500 Wh/kg, istovremeno s produženjem životnog veka i uz manje troškove proizvodnje. Za poređenje, “Tesline” baterije trenutno mere energetsku gustoću od oko 250 Wh/kg.

“Maxwellovu” postojeću i buduću tehnologiju u “Tesli” planiraju da koriste kako u električnim vozilima, tako i u sistemima za čuvanje električne energije, od kućnih Powerwalla, pa sve do velikih industrijskih sistema.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!