30. Apr 2017.
Home / Vesti / Najnovije vesti iz Srbije / “Sportifiko” – društvena mreža za sportiste pokrenuta u Srbiji
sportifiko

“Sportifiko” – društvena mreža za sportiste pokrenuta u Srbiji

U Srbiji je počela da radi društvena mreža “Sportifiko”, namenjena isključivo aktivnim sportistima, a čiji je cilj napredak u karijeri. Ovu mrežu trenutno koristi više od 1.000 igrača, od čega trećinu čine žene, a zastupljeno je više od 300 klubova iz 172 različita grada širom sveta.

Tvorac “Sportifika” je IT stručnjak Miloš Erić, koji je nekada bio fudbalski golman.

“Sportifiko” trenutno koriste pojedini profesionalci iz domaćih liga, ali i iz prve belgijske lige, druge švedske, američke koledž, kao i brojnih drugih takmičenja. Do sada je postavljeno više od dve i po hiljade statusa, a nedeljno se unese oko 150 rezultata utakmica. Erić je naveo da su te brojke “konstantno u porastu”.

Najmlađi član “Sportifika” ima 13, a najstariji 60 godina. U pitanju je jedan od od 113 licenciranih stručnjaka na ovoj mreži koji imaju licencu UEFA Pro A, B i C. Na sajtu se nalazi i blog ProFeed, u kome mladi sportisti mogu da vide kako su se razvijali vrhunski profesionalci.

Do sada su u radu Sportifika učestvovali proslavljeni srpski sportisti i stručnjaci iz svojih oblasti, kao što su Bogdan Bogdanović, Sead Krdžalić, Veljko Paunović, doktor Igor Četojević.

Za sada je “Sportifico” dostupan fudbalerima, fudbalerkama i fudbalskim trenerima, ali je Erić rekao da je to tek početak, kao i da se planiraju profili u više sportova, kao i globalni nastup – prvo u regionu, a zatim i šire.

Mreža se nalazi na adresi “Sportifico.rs”, a dostupna je i putem aplikacija za android i iOS.

Pročitajte još

Opel ampera

“Opel”-ov novi model električnog automobila subvencioniše nemačka država

Kompanija “Opel” je objavila cenu električnog modela “Ampera” u Nemačkoj, gde ovaj automobil, uz državne olakšice, košta 34.950 evra.