Razvoj

Soroš u Davosu napao Trampa, Facebook i bitkoin

Američki multimilijarder mađarskog porekla Džordž Soroš napao je u Davosu, gde se održava Svetski ekonomski forum, sve i svakoga: Trampovu vladu, društvene mreže, bitkoin.

Kao i prošle godine, 87-godišnji milijarder okomio se na administraciju američkog predsednika Donalda Trampa, - "opasnost po svet".

Okomio se i na Rusiju Vladimira Putina, "mafijašku državu", u dvorani za prijeme luksuznog hotela u švajcarskom skijalištu.

Pred prisutnima zaokupljenim prenošenjem njegovih reči po društvenim mrežama, Džordž Soroš napao je i gigante Interneta “Facebook” i “Google”.

Opisao ih je kao "stalno sve moćnije monopoliste", koji bi mogli biti u iskušenju da se povežu s "autoritarnim režimima" radi stvaranja "totalitarne mreže koju ne bi mogli osmisliti, ni Aldous Huxley ili George Orwell u svojim romanima "Vrli novi svijet" i "1984.".

"Davos je dobro mesto za objavu da su njihovi dani odbrojani", rekao je on, dok su giganti Interneta tamo poslali armadu predstavnika.

Na pitanje o bitkoinu rekao je "to nije valuta", komentarišući da je njen čest rast "tipičan mehur od sapuna". Ne veruje, međutim, u "strmoglavi pad" bitkoina, već pre u postepeni.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!