1. May 2017.
Home / Biznis / „Saxo bank“ povećala operativni prihod u 2016. godini
saxo-slika

„Saxo bank“ povećala operativni prihod u 2016. godini

Grupacija „Saxo bank“ je saopštila da je operativni prihod grupacije u 2016. iznosio je 2,9 milijardi danskih kruna i bio je viši u odnosu na 2,1 milijardi danskih kruna iz 2015. godine.

Kolateralni depoziti klijenata porasli su krajem 2016. godine za skoro 15 milijardi danskih kruna na najviši nivo u iznosu od 92,3 milijardi danskih kruna, što predstavlja dokaz poverenja klijenata u banku. Neto dobit za 2016. je iznosila 302 miliona danskih kruna u poređenju sa neto gubitkom od 645 miliona danskih kruna u 2015. godini.

Strateški fokus u 2016. je bio na pokretanju profitabilnog rasta i širenju baze klijenata „Saxo bank“ u kontinuirane investicije i razvoj ponude različitih tržišnih materijala. Sa ukupno 490.000 trgovanja klijenata 9. novembra 2016. godine, dan nakon američkih izbora, „Saxo bank“ je postavila novi rekord u trgovinskim aktivnostima.

Troškovi su nastavili da budu glavna oblast fokusa u 2016. godini i smanjeni su, uprkos povećanju potrošnje u razvoj radi postizanja efikasnosti i kvaliteta usluge za klijente. Troškovi osoblja i administrativni troškovi iznosili su 2,1 milijardi danskih kruna, što predstavlja pad od 9 odsto u odnosu na 2015. godinu, uglavnom zbog manje potrošnje na marketing, sponzorstva i troškove oko pravnih pitanja.

Generalni direktor i suosnivač „Saxo bank“ Kim Furne je ovom prilikom izjavio:

„Zadovoljni smo ostvarenim rezultatima u 2016. godini, jer odražavaju našu posvećenost demokratizaciji trgovanja i investiranju koje omogućava našim klijentima učestvovanje u globalnim tržištima kapitala. Očekujemo dalji rast poslovanja u 2017. godini. Naša ulaganja u tehnologiju i proizvode tokom 2016. godine upotpunila su našu postojeću snažnu ponudu i omogućila nam snabdevanje novih segmenata klijenata, kao što je pokretanje prvog na tržištu potpuno digitalnog rešenja za trgovanje obveznicama i SaxoSelect naše digitalne i automatizovane usluge za investiranje, usmerene ka klijentima koji traže diskrecioni način za učestvovanje u globalnim finansijskim tržištima“.

Izvor :

Ekonomski Online

Pročitajte još

Opel ampera

“Opel”-ov novi model električnog automobila subvencioniše nemačka država

Kompanija “Opel” je objavila cenu električnog modela “Ampera” u Nemačkoj, gde ovaj automobil, uz državne olakšice, košta 34.950 evra.