26. Mar 2017.
Home / Biznis / „Saxo bank“ povećala operativni prihod u 2016. godini
saxo-slika

„Saxo bank“ povećala operativni prihod u 2016. godini

Grupacija „Saxo bank“ je saopštila da je operativni prihod grupacije u 2016. iznosio je 2,9 milijardi danskih kruna i bio je viši u odnosu na 2,1 milijardi danskih kruna iz 2015. godine.

Kolateralni depoziti klijenata porasli su krajem 2016. godine za skoro 15 milijardi danskih kruna na najviši nivo u iznosu od 92,3 milijardi danskih kruna, što predstavlja dokaz poverenja klijenata u banku. Neto dobit za 2016. je iznosila 302 miliona danskih kruna u poređenju sa neto gubitkom od 645 miliona danskih kruna u 2015. godini.

Strateški fokus u 2016. je bio na pokretanju profitabilnog rasta i širenju baze klijenata „Saxo bank“ u kontinuirane investicije i razvoj ponude različitih tržišnih materijala. Sa ukupno 490.000 trgovanja klijenata 9. novembra 2016. godine, dan nakon američkih izbora, „Saxo bank“ je postavila novi rekord u trgovinskim aktivnostima.

Troškovi su nastavili da budu glavna oblast fokusa u 2016. godini i smanjeni su, uprkos povećanju potrošnje u razvoj radi postizanja efikasnosti i kvaliteta usluge za klijente. Troškovi osoblja i administrativni troškovi iznosili su 2,1 milijardi danskih kruna, što predstavlja pad od 9 odsto u odnosu na 2015. godinu, uglavnom zbog manje potrošnje na marketing, sponzorstva i troškove oko pravnih pitanja.

Generalni direktor i suosnivač „Saxo bank“ Kim Furne je ovom prilikom izjavio:

„Zadovoljni smo ostvarenim rezultatima u 2016. godini, jer odražavaju našu posvećenost demokratizaciji trgovanja i investiranju koje omogućava našim klijentima učestvovanje u globalnim tržištima kapitala. Očekujemo dalji rast poslovanja u 2017. godini. Naša ulaganja u tehnologiju i proizvode tokom 2016. godine upotpunila su našu postojeću snažnu ponudu i omogućila nam snabdevanje novih segmenata klijenata, kao što je pokretanje prvog na tržištu potpuno digitalnog rešenja za trgovanje obveznicama i SaxoSelect naše digitalne i automatizovane usluge za investiranje, usmerene ka klijentima koji traže diskrecioni način za učestvovanje u globalnim finansijskim tržištima“.

Izvor :

Ekonomski Online

Pročitajte još

Dačić ponovo želi premijersku fotelju

Dačić ponovo želi premijersku fotelju

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da bi slagao kada bi rekao da ga ne zanima funkcija premijera.