Bez kategorije

"Reno" manipulisao programom testova za merenje izduvnih gasova

"Reno" je osumnjičen da je postavio svoje emisije tako da rade savršeno pri standardnim laboratorijskim testovima, ali ne i u drugim, svakodnevnim uslovima.

Nakon skandala sa Folksvagenom 2015. godine, kada je otkriveno da je nemački proizvođač automobila manipulisao programom testova za merenje izduvnih gasova, Francuska je pokrenula ispitivanje kompaniji "Reno", a istraživanje je pokazalo da je francuski proizvođač automobila lažirao rezultate emisija gasova prilikom registracije vozila.

"Rezultati sugerišu postavljanje lažnih uređaja, kako bi se pokazala smanjena emisija ugljen-dioksida u posebnim uslovima i na taj način rezultati uskladili sa odgovarajućim limitima", navodi se u dokumentu.


Prema poslovnom listu "Les Echos",  "Reno" je osumnjičen da je postavio svoje emisije tako da rade savršeno pri standardnim laboratorijskim testovima, ali ne i u drugim uslovima, čime je ukupno pogođeno oko 900.000 vozila.

Čelnici "Renoa" su burno reagovali navodeći da su nepravedno optuženi i da "Reno" nije učestvovao u bilo kakvim prevarama vezanim za manipulisanje rezultatima merenja izduvnih gasova, međutim ova vest je uticala na to da ulagači reaguju nervozno, zbog čega su cene akcija u petak pale za 7 odsto u odnosu na dan pre objave.

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.