Društvo

Raspisan konkurs za sufinansiranje naučnoistraživačkih i razvojnih projekata

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je drugi poziv za sufinansiranje naučnoistraživačkih i razvojnih projekata sa Narodnom Republikom Kinom za period 2020-2022. godine. Konkurs će biti otvoren do 27. decembra ove godine.

U skladu sa međunarodnim ugovorima i dogovorom dve strane, prioritetne oblasti finansiranja su informacione i komunikacione tehnologije, poljoprivreda, medicina, energija, prehrambena tehnologija i zaštita životne sredine.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja finansiraće šest projekata, po jedan iz svake prioritetne oblasti u periodu do tri godine sa predviđenim budžetom u iznosu od 200.000 dolara po projektu.

Na konkurs se mogu prijaviti istraživači i grupe istraživača koji su zaposleni u naučno-istraživačkim organizacijama, a koji ispunjavaju uslove u skladu sa Zakonom o nauci i istraživanjima.

Predlozi moraju biti podneti istovremeno u obe zemlje, projektni predlozi podnosilaca iz Republike Srbije – Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a projektni predlozi podnosilaca iz Narodne Republike Kine – Ministarstvu za nauku i tehnologiju Narodne Republike Kine. 

Dosadašnji projekti bilateralne naučno-tehnološke saradnje realizovani su u četiri projektna ciklusa 12 projekata od 2011. do 2013. godine, 15 projekata od 2013. do 2015. godine,  20 projekata od 2015. do 2017. godine i  19 projekata od 2017. do 2019. godine.

Do sada je ovim programom bilo obuhvaćeno više od 400 istraživača, koji su realizovali više od 100 istraživačkih boravaka, kako u Republici Srbiji, tako i u NR Kini.

Više informacija o Konkursu možete pronaći na sajtu www.mpn.gov.rs

 

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!