Industrija

Radnici „Fiat“-ove fabrike u Kragujevcu na plaćenom odsustvu do kraja godine

Zbog smanjene potražnje automobila na tržištu, radnici fabrike "Fiat Chrysler Automobiles Srbija" od 17. juna biće na plaćenom odsustvu, najduže do 87 radnih dana, odnosno do kraja ove godine.

Predsednik Samostalnog sindikata u ovoj fabrici Zoran Marković potvrdio je da je doneta takva odluka, ali, kako kaže, to ne znači da će i biti 87 dana plaćenog odsustva. Proizvodnja će se, naime, odvijati u skladu sa potražnjom na tržištu.

Marković najavio je da će zaposleni u toj kompaniji u narednom periodu raditi „po pozivu”, ali i ocenio da to „ne znači kraj” “Fiat”-ove fabrike u Kragujevcu. Marković je za televiziju Kragujevac potvrdio da je poslovodstvo FKA obavestilo zaposlene da je Ministarstvo privrede odobrilo italijanskom proizvođaču da od 17. juna može da upućuje radnike na plaćeno odsustvo do kraja kalendarske godine.

„Radnici će nastaviti da dolaze na posao po pozivu pošto je menadžment kompanije doneo odluku da se vozila proizvode samo u skladu sa potražnjom na svetskom tržištu. Tokom plaćenog odsustva radnici će primati 65 odsto zarade od proseka u poslednjih 12 meseci”, kazao je Marković.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!