Trgovina

Priština uvela takse i na strane brendove iz Srbije

Prištinske vlasti odlučile su da odluku o povećanju taksi na robu iz Srbije prošire i na onu čiji su proizvođači strane kompanije, koje imaju pogone u Srbiji.

To praktično znači da na Kosovo, bez plaćanja uvećanog poreza, neće moći da uđe nijedna vrsta roba iz Srbije, bez obzira na zemlju njenog porekla.

Odluka je doneta na predlog ministra trgovine i industrije, Endrita Šalje.

Šalje tvrdi da su im partneri prijatelji sugerisali da sva roba koja dolazi iz Srbije ima jednak tretman, prenela je Koha.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da je loptica isključivo na terenu Brisela i Vašingtona.

“Ako oni ne mogu da nateraju Prištinu na smanjenje taksi, onda ne znam kako misle da dalje posreduju u dijalogu Beograda i Prištine”, rekao je Ljajić za "Blic".

Priština je pre više od mesec dana sa prethodnih deset podigla na sto odsto takse na srpske proizvode, a Ramuš Haradinaj je rekao da "sporazum CEFTA između Beograda i Prištine ne funkcioniše".

Savetnik Hašima Tačija Bekim Čolaku je rekao da bi Priština trebalo da razmotri privremeno ukidanje mere o 100 odsto uvećanim taksama na robu iz Srbije.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!