Razvoj

Prihodi “Delta holding”-a veći 13 odsto u prvom polugodištu ove godine

Prihodi beogradskog “Delta holding”-a u prvih šest meseci 2017. godine iznosili su 30 milijardi dinara, što je 13 odsto više nego u istom periodu prošle godine, izjavio je viši potpredsednik te beogradske kompanije Dejan Jeremić.

On je na konferenciji za novinare kazao da je profit “Delta holding”-a pre oporezivanja uvećan 45 odsto, na 2,7 milijardi dinara. “Delta holding” je, kako je naveo, završio izgradnju hotela “Interkontinental” u Ljubljani, koji će početi da radi u avgustu, a vrednost te investicije je 50 miliona evra. Jeremić je podsetio da je ove godine počela izgradnju tržnog centra Delta planet u Banja Luci u vrednosti 70 miliona evra, a biće otvoren 2018. godine. "Do kraja godine pokrenućemo i nove projekta u zemljama EU", rekao je Jeremić.

Po njegovim rečima, firma “Delta agrar” sa prihodom većim od 16 milijardi dinara u ukupnim prihodima “Delta holding” ima udeo preko 50 odsto. "U širenje “Delta agrara” uložili smo 10 miliona evra i započeli uzgoj ovaca, a plan je da se za dve godine bude proizvedeno 10.000 jagnjadi", rekao je Jeremić. Istakao je da su na farmama svinja postignuti rekordi u proizvodnji i da u proseku svinja oprasi 18,9 prasića dok je Danskoj prosek 16,5. "Firma “Delta agrar” je u maju postigla rekord u izvozu od preko 13 miliona evra, a od početka godine je izvoz bio 45 miliona evra", rekao je Jeremić.

“Delta holding”, kako je rečeno, priprema izgradnju hotela “Interkontinental” u Beogradu, a izgradnju tržnog centra na beogradskoj Autokomandi počeće kad dobije dozvole na koje čeka 10 godina.

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.