1. May 2017.
Home / Vesti / Najnovije vesti iz Srbije / Ready2Go – podrška za 80 preduzeća za izlazak na svetsko tržište
ready2go

Ready2Go – podrška za 80 preduzeća za izlazak na svetsko tržište

Ready2Go projekat, finansiran od strane Evropske komisije, razvio je međunarodni konzorcijum sa vodećim partnerom – Promos Agencijom iz Milana, a u saradnji sa Evropskom mrežom preduzetništva, Evropskom agencijom za mala i srednja preduzeca (EASME) i Privrednom komorom Srbije. Projekat predstavlja inovativni novi program u kom će 80 izabranih kompanija iz zemalja učesnica na projektu biti obezbeđene neophodne obuke za garantovan uspeh u inostranstvu.

Fokus će biti na 5 različitih zemalja kao ciljnim tržištima: Kamerun, Čile, Indija, Kanada i SAD, a kompanije koje budu učestvovale u projektu, osim sticanja znanja o poslovanju na pomenutim tržištima će imati priliku i da uspostave poslovne kontakte u ovim zemljama.

Ready2Go pruža individualni program obuke koji će biti posebno prilagođeni kompanijama. Cilj obuke će biti da svaka kompanija napravi međunarodni biznis plan, kao stratešku šemu za postavljanje ciljeva i započinjanje međunarodnog poslovanja.

Svaka kompanija – učesnica će imati kontinuiranu podršku Ready2Go eksperata tokom celog trajanja programa.

Pored individualnog programa učesnici će imati priliku da učestvuju na dve dodatne obuke koje se organizuju u 5 različitih gradova širom Evrope, kao i na najviše dva događaja za poslovno povezivanje u gore navedenim zemljama uz pomoć Ready2Go programa, koji će delimično pokriti troškove učešća na ovim događajima i obukama.

Kome je namenjen program:

  • Malo ili srednje preduzeće,
  • Preduzeće sa sedištem u državi članici EU ili zemlji COSME programa,
  • Preduzeće mora da bude aktivno u jednom od sledećih sektora: poljoprivreda i prehrana, biotehnologije i druge efikasne tehnologije, hemijska industrija, zanatska delatnost, kreativna industrija, zaštita životne sredine, zdravstvena zaštita i farmaceutska industrija, informacione tehnologije, inteligentna energija, proizvodnja materijala, nano i mikrotehnologije, maloprodaja i usluge, održiva gradnja, tekstil i moda, sektor nameštaja i prerade drveta. U toku procesa evaluacije, biće takođe razmotreni sledeći sektori: zelene tehnologije, vazduhoplovstvo i avio industrija, industrija 4.0 i mašinogradnja.
  • Za učešće u programu obavezno je aktivno znanje engleskog jezika.

80 pobedničkih kompanija će:

  • učestvovati u trodnevnom programu individualne obuke i podučavanja koja se održava u sedištu kompanije. Termin održavanja obuke je jun – avgust 2017.
  • učestvovati u kolektivnoj dvodnevnoj obuci koja se održava u jednom od evropskih gradova. Termin održavanja obuka je jul – oktobar 2017.
  • formulisati međunarodni biznis plan uz podršku Ready2Go eksperata.
  • učestvovati u najviše dva događaja namenjenim poslovnom povezivanju koji će biti organizovani u zemljama od interesa za saradnju. Termini održavanja događaja su između novembra 2017. i jula 2018. godine.

Pročitajte još

Opel ampera

“Opel”-ov novi model električnog automobila subvencioniše nemačka država

Kompanija “Opel” je objavila cenu električnog modela “Ampera” u Nemačkoj, gde ovaj automobil, uz državne olakšice, košta 34.950 evra.