26. Mar 2017.
Home / Vesti / Najnovije vesti iz Srbije / Ready2Go – podrška za 80 preduzeća za izlazak na svetsko tržište
ready2go

Ready2Go – podrška za 80 preduzeća za izlazak na svetsko tržište

Ready2Go projekat, finansiran od strane Evropske komisije, razvio je međunarodni konzorcijum sa vodećim partnerom – Promos Agencijom iz Milana, a u saradnji sa Evropskom mrežom preduzetništva, Evropskom agencijom za mala i srednja preduzeca (EASME) i Privrednom komorom Srbije. Projekat predstavlja inovativni novi program u kom će 80 izabranih kompanija iz zemalja učesnica na projektu biti obezbeđene neophodne obuke za garantovan uspeh u inostranstvu.

Fokus će biti na 5 različitih zemalja kao ciljnim tržištima: Kamerun, Čile, Indija, Kanada i SAD, a kompanije koje budu učestvovale u projektu, osim sticanja znanja o poslovanju na pomenutim tržištima će imati priliku i da uspostave poslovne kontakte u ovim zemljama.

Ready2Go pruža individualni program obuke koji će biti posebno prilagođeni kompanijama. Cilj obuke će biti da svaka kompanija napravi međunarodni biznis plan, kao stratešku šemu za postavljanje ciljeva i započinjanje međunarodnog poslovanja.

Svaka kompanija – učesnica će imati kontinuiranu podršku Ready2Go eksperata tokom celog trajanja programa.

Pored individualnog programa učesnici će imati priliku da učestvuju na dve dodatne obuke koje se organizuju u 5 različitih gradova širom Evrope, kao i na najviše dva događaja za poslovno povezivanje u gore navedenim zemljama uz pomoć Ready2Go programa, koji će delimično pokriti troškove učešća na ovim događajima i obukama.

Kome je namenjen program:

  • Malo ili srednje preduzeće,
  • Preduzeće sa sedištem u državi članici EU ili zemlji COSME programa,
  • Preduzeće mora da bude aktivno u jednom od sledećih sektora: poljoprivreda i prehrana, biotehnologije i druge efikasne tehnologije, hemijska industrija, zanatska delatnost, kreativna industrija, zaštita životne sredine, zdravstvena zaštita i farmaceutska industrija, informacione tehnologije, inteligentna energija, proizvodnja materijala, nano i mikrotehnologije, maloprodaja i usluge, održiva gradnja, tekstil i moda, sektor nameštaja i prerade drveta. U toku procesa evaluacije, biće takođe razmotreni sledeći sektori: zelene tehnologije, vazduhoplovstvo i avio industrija, industrija 4.0 i mašinogradnja.
  • Za učešće u programu obavezno je aktivno znanje engleskog jezika.

80 pobedničkih kompanija će:

  • učestvovati u trodnevnom programu individualne obuke i podučavanja koja se održava u sedištu kompanije. Termin održavanja obuke je jun – avgust 2017.
  • učestvovati u kolektivnoj dvodnevnoj obuci koja se održava u jednom od evropskih gradova. Termin održavanja obuka je jul – oktobar 2017.
  • formulisati međunarodni biznis plan uz podršku Ready2Go eksperata.
  • učestvovati u najviše dva događaja namenjenim poslovnom povezivanju koji će biti organizovani u zemljama od interesa za saradnju. Termini održavanja događaja su između novembra 2017. i jula 2018. godine.

Pročitajte još

Dačić ponovo želi premijersku fotelju

Dačić ponovo želi premijersku fotelju

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da bi slagao kada bi rekao da ga ne zanima funkcija premijera.