Industrija

Ponovo otvoren stečaj u “Goši”

Privredni sud u Požarevcu ponovo je doneo rešenje o otvaranju stečaja u fabrici šinskih vozila "Goša" u Smederevskoj Palanci.

Odluku je donela stečajni sudija Zvezdana Karaklajić na predlog Društva za trgovinu i usluge AA Capital Consulting 2017 Zemun.

Na predlog te firme rešenje o pokretanju stečaja u fabrici iz Smederevske Palanke bilo je doneto i novembra prošle i januara ove godine, ali ga je u oba slučaja Apelacioni sud ukinuo, zbog proceduralnih razloga, prenosi Beta.

Stečajni upravnik "Goše" Aca Mitić rekao je da očekuje da sada konačno počne stečajni postupak i da ovoga puta neće biti žalbi, jer je zakonski zastupnik promenjen pre pokretanja novog stečajnog postupka.

"Prvo poverilačko ročište biće 21. juna, a 90 dana nakon toga biće verovatno proglašeno bankrotstvo. Zatim kreće procena imovine, a do kraja godine, najverovatnije u novembru, biće raspisan i javni poziv za prodaju", kazao je Mitić.

On je objasnio da program reorganizacije "Goše" jedino može da podnese Poreska uprava, što ne veruje da će se desiti, jer "da je država htela da pomogne Goši to bi već učinila".

Vlasnik "Goše" bila je slovačka ŽOS Trnava koja je u aprilu 2017. fabriku prodala kiparskoj firmi Lisnart, a potraživanja prenela na ćerku firmu ŽOS Zvolen.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!