Projekti

Podrška privredi – platforma za onlajn razmenu dokumenata

Radi podrške privredi i olakšanja poslovanja otežanog trenutnom krizom zbog pandemije virusa COVID-19, kreatori Verto platforme omogućili su besplatno korišćenje inovativne online platforme za brzu i efikasnu razmenu dokumenata od značaja u poslovanju, prvenstveno faktura, ugovora i otpremnica.

Verto je inovativna platforma za sigurnu i efikasnu razmenu dokumenata, koja zamenjuje  tradicionalne načine isporuke, uz uštedu vremena i troškova za kompanije. Realizovano uz podršku Privredne komore Srbije, rešenje unapređuje, odnosno potpuno zamenjuje procese štampe, potpisa, skeniranja, skladištenja, slanja i kompletnog upravljanja dokumentima.

Na godišnjem nivou, javne i privatne institucije u Srbiji štampaju između jednog i pet miliona dokumenata. Prosečan trgovinski lanac proizvede dva i po miliona dokumenata godišnje, pri čemu, samo za štampu, trošak iznosi 150.000 evra.

Celokupno upravljanje, obrada i slanje dokumenata, pored finansijskih, stvara i dodatne izazove – otežano, dugogodišnje arhiviranje obimne dokumentacije, smanjenu produktivnost zbog spore obrade i pretrage dokumenata uz naporan manuelni rad, kao i narušavanje životne sredine, usled ogromnih količina materijala. Efikasnost isporuke dokumenata neretko je spora i neuspešna: organizacije nemaju adekvatnu potvrdu o isporuci, zbog čega ne mogu biti sigurne da je pošiljka dospela na pravo mesto.

Verto platforma kompanijama pojednostavljuje čitave procese upravljanja dokumentima, istovremeno omogućavajući i potvrdu prijema dokumenata.

Poziv privrednicima da se besplatno registruju na Verto platformu na adresi https://verto.rs/, kako bi olakšali procese slanja i prijema dokumenata, a istovremeno uštedeli najvažnije resurse – novac i vreme.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!