Društvo

Osnovne škole i osnovci biće korisnici donacije drugog po redu Nacionalnog dana davanja

Osnovne škole i školarci biće glavni korisnici donacije povodom Nacionalnog dana davanja, koji će ove godine biti obeležen 9. oktobra.

Sve donacije prikupljene tokom ove kampanje biće upotrebljene za nabavku savremenih učila za đake u više od 60 škola u 30 opština širom Srbije. Osnovne škole koje su obuhvaćene kampanjom, biće opremljene novim pametnim tablama, laptop računarima, projektorima i učilima za najmlađe, uključujući i „bee bot“ robote.

Nacionalni dan davanja održava se pod pokroviteljstvom Saveta za filantropiju, kojim predsedava predsednica vlade Ana Brnabić, a koji je ustanovljen 2018. godine, na dan rođenja Mihajla Pupina, globalno značajnog naučnika, inovatora i filantropa koji je pomagao razvoj Srbije.

Obeležavanjem Nacionalnog dana davanja obnavljamo kulturu davanja i oživljavamo bogatu filantropski tradiciju našeg društva. Svakim novim Nacionalnim danom davanja skrećemo pažnju javnosti na neki problem u društvu i prikupljamo sredstva za sistemsku podršku odabranom društvenom problemu.

Tokom prošlogodišnjeg Nacionalnog dana davanja, prikupljena su sredstva za nabavku spektrometra za Istraživačku stanicu Petnica.

Nacionalni dan davanja organizuje se u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Ostali članovi Koalicije su Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Za više informacija o Nacionalnom danu davanja, tome kako možete dati svoj doprinos kampanji i donirati, molimo Vas da posetite www.dandavanja.rs.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!