Saobraćaj i transport

Novi autoput: Od Valjeva do Beograda za 45 minuta

Vlada Srbije donela je odluku o izgradnji brze saobraćajnice sa četiri trake od Valjeva do uključenja na “Koridor 11” u Nepričavi kod Lajkovca, a radovi bi mogli da počnu već naredne godine.

Ovo je najavila ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i naglasila da Vlada Srbije već nekoliko meseci radi na tome da se napravi 17 kilometara duga brza saobraćajnica od Valjeva do “Koridora 11”, uglavnom između pruge Beograd-Bar i reke Kolubare, koja će biti značajna za sve žitelje Kolubarskog okruga. Kada autoput bude završen i pušten u saobraćaj, od Valjeva do Beograda stizaće se za 45 minuta.

“U toku godine videćemo kako će se finansirati gradnja te saobraćajnice, a procenjuje se da će koštati od 50 do 60 miliona evra”, rekla je Mihajlovićeva. “Ako gradnja počne naredne godine, biće završena za dve i po, najviše za tri godine. Nema razvoja investicija, ako ne učinimo sve da svaki grad u Srbiji ima dobru infrastrukturu, a to su autoput i brze saobraćajnice”, istakla je Mihajlović.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!