Svet građevinarstva-nekretnina

Njujork prvi na listi omiljenih gradova najbogatijih ljudi

Agencija “Knight Frank” je u svom istraživanju koristila četiri faktora kako bi zaključila koji grad bogati preferiraju.

Njujork je najomiljeniji grad bogatih širom sveta, prema kriterijumu gde bi oni smestili svoju porodicu i svoj novac. “Knight Frank City Wealth Index” je istraživanje kreirano od strane agencije za nekretnine “Knight Frank” iz Londona, koje je rangiralo gradove po njihovoj privlačnosti bogatima.

Rangiranje je vršeno na osnovu četiri glavna faktora: bogatstvo, ulaganje, način života i budućnost.

Kada je u pitanju bogatstvo, sadašnja i buduća populacija bogatih stanovnika najviše je fokusirana na stopu rasta. Izveštaj kaže da Njujork dominira nad drugim gradovima, sa više od 1,1 milion domaćinstava, koja zarađuju više od 250.000 dolara godišnje.

Što se tiče ulaganja, izveštaj meri gde bogati ulažu svoj novac kada su u pitanju nekretine, i Njujork je imao najveća godišnja ulaganja u imovinu.

Kategorija budućnosti je pokazala da Njujork ima najviši rast BDP-a isplaniran do 2022. godine.

Kategorija životnog stila meri broj i kvalitet hotela i restorana, kao i prosečan broj posetilaca u datom gradu. Iako London ima više hotela sa pet zvezdica, a posetioci Melburna troše više po osobi, ipak je Njujork bio prvi i u ovoj kategoriji.

“Njujork je ostavio sve u prašini, činjenicom da je na prvom mestu u svakoj kategoriji”, navodi se u izveštaju. Odmah iza njega su bili London i San Francisko.

Severna Amerika je dominirala na listi, jer je od top 20 gradova, 10 pripadalo njoj.

Madrid i Melburn su bili na dnu liste, a Pariz je bio na sedmom mestu.Tokio je zauzeo osmo mesto, Hong Kong deveto, a sedamnaesto i osamnaesto mesto su zauzeli Peking i Šangaj.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!