Industrija

Nemačka kompanija otvorila novu fabriku u Subotici

Nemačka kompanija "B+B Thermo-Technik GmbH" za proizvodnju termotehničkih senzora, otvorila je fabriku u Subotici, koja će, zaposliti 100 radnika.

Reč je o investiciji vrednoj milion evra.

Ova kompanija posluje od 1984. godine sa sedištem u Nemačkoj, a proizvodne pogone, pored Subotice, ima i u Holandiji, Kini i Hongkongu.

Kako je predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović istakao, Nemačka prednjači u ulaganjima na teritoriji AP Vojvodine i to je veoma važno, što zbog zapošljavanja ljudi, što zbog tehnologije koja stiže sa nemačkim kompanijama.

"Nemačka ulaganja u AP Vojvodini dostigla su 1,4 milijarde evra, a trenutno radi oko 50 nemačkih kompanija koje zapošljavaju više od 60.000 radnika u našoj zemlji, a od toga 22.000 radnika u AP Vojvodini", istakao je Mirović, prenosi RTV.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban rekao je da i ova godina protiče u jačanju privredne saradnje sa Nemačkom i zahvalio svim investitorima koji ulažu u Subotici, jer u Industrijskoj zoni radi 6. 000 radnika.

Direktor "B+B Sensor Solutions d.o.o" u Subotici Danijel Špehar izjavio je da su, dolaskom u Srbiju, u AP Vojvodinu, otvorene mnoge poslovne mogućnosti i pružena prilika za upoznavanje mladih stručnjaka koje ima Srbija, a u planu je i premeštanje proizvodnih linija iz Kine u našu zemlju.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!