Propisi

NBS formira registar startap kompanija koje posluju u Srbiji

Narodna banka Srbije nastavlja sa pružanjem podrške poslovnoj zajednici u vezi sa primenom novih tehnologija kojima se olakšava poslovanje privrednih subjekata i unapređuje sveukupni poslovni ambijent u Srbiji, pa je iz tog razloga na svojoj internet prezentaciji objavila javni poziv startapovima koji se bave kreiranjem inovativnih proizvoda i usluga na tržištu Srbije i šire, da dostave svoje podatke kako bi se pri Narodnoj banci Srbije formirao registar startap kompanija u našoj zemlji.

Pretragom ovog registra potencijalni korisnici usluga startap kompanija, investitori, istraživači i drugi, moći će lako i jednostavno da nađu podatke o startap ekosistemu u našoj zemlji. Zahvaljujući dostupnosti informacija o kompanijama koje posluju u određenoj oblasti, biće olakšane dalje aktivnosti institucija koje žele da sarađuju sa domaćim startapovima. Takođe, dobijeni podaci biće od značaja Narodnoj banci Srbije za dalji razvoj registra u vidu platforme za razmenu i pružanje informacija kako za javnost, tako i za same startap kompanije. Detaljnom analizom prikupljenih podataka o startapovima, Narodna banka Srbije biće u prilici da još efikasnije formuliše predloge mera za stvaranje povoljnije poslovne klime za pravna lica i preduzetnike, navodi se u saopštenju NBS.

Javni poziv za dostavljanje informacija u cilju uspostavljanja registra startap kompanija, koji je Narodna banka Srbije uputila startap kompanijama koje su osnovane u Republici Srbiji i/ili koje posluju u Republici Srbiji, dostupan je na internet prezentaciji Narodne banke Srbije, na linku Javni poziv startap kompanijama koje su osnovane u Republici Srbiji i/ili koje posluju u Republici Srbiji da se jave Narodnoj banci Srbije radi uspostavljanja registra startap kompanija.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!