Bez kategorije

Najčešće greške menadžera u donošenju važnih odluka

Bez obzira da li se radi o odlukama koje sa sobom nose pozitivne karakteristike ili one koje za posledicu imaju saopštavanje negativnih vesti, o svakoj odluci je neophodno dobro razmisliti.

Bez obzira da li se radi o odlukama koje sa sobom nose pozitivne karakteristike ili one koje za posledicu imaju saopštavanje negativnih vesti, o svakoj odluci je neophodno dobro razmisliti.
Proces odlučivanja zahteva razdvajanje nevažnog od važnog. Ako se to ne uradi možete potrošiti previše vremena na rešavanje nevažnih pitanja, zbog čega možete zanemariti ono što je zaista bitno.
Neproveravanje podataka
Česta greška u odlučivanju je neproveravanje podataka, a posebno onih koji služe kao podloga za odlučivanje. Naime, mnogi menadžeri ne koriste sve dostupne informacije pri odlučivanju. Zbog toga, pokušajte da uložite dodatni trud pri donošenju odluka, a na kraju ćete biti zadovoljniji donetom odlukom.
Obećavanje nemogućeg
Razmislite pre donošenja odluke o tome kako će to uticati na sve oko vas. Ako ste jedan od onih koji olako obećava nešto što ne može da ispuni, imajte na umu da takvo ponašanje nosi i određene posledice s kojima ćete morati da se suočite pre ili kasnije.
Pitanje važnosti
Razmislite o pojedinim odlukama i načinu na koji utiču na firmu u celini, odnosno jesu li zaista toliko bitne da im posvetite svu pažnju, a pritom zanemarite nešto važnije.
Konsultovanje sa kolegama
Zatražite mišljenje svojih kolega pre nego što donesete neku veliku odluku. Ponekad nismo svesni kako neki odgovori mogu biti jednostavni, samo ako se sagledaju iz drugačije perspektive.
Učite iz iskustva
Nije nužno da sami napravite grešku kako biste iz nje izvukli pouku i nešto načuli. Uštedite vreme i učite na tuđim greškama. Bez obzira što vrlo često nije lako i prijatno, shvatite to kao priliku za lični napredak i učenje.

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!