1. May 2017.
Home / Vesti / Najnovije vesti iz Sveta / Na kongresu u Barseloni predstavljen Travis – novi džepni prevodilac
travis prevodilac

Na kongresu u Barseloni predstavljen Travis – novi džepni prevodilac

Mobile World Congress u Barseloni je doneo mnoštvo zanimljivih uređaja, a posetioce je posebno oduševio uređaj koji bi mogao da uvelike promeni način na koji komuniciramo sa osobama iz drugih država.

U pitanju je Travis – uređaj veličine prosečnog  računarskog miša, čija je glavna uloga provođenje govora na čak 80 svetskih jezika, kada je u online modu ili na 20 najpopularnijih jezika, kada se nalazi u offline modu.

Ovaj uređaj ima karakteristike veštačke inteligencije, pa može paralelno sa korisnikom da uči jezik. Pored toga, uređaj će se vremenom prilagođavati govoru korisnika i tako ostvarivati još bolji prevod.

Testiranje uređaja je u toku, a prema dostupnim informacijama Travis bi se u prodaji mogao naći već sredinom ove godine. Njegova cena pre izlaska na tržište bi trebalo da košta oko 99 dolara, dok bi u masovnoj prodaji mogao da košta do 199 dolara.

Pročitajte još

Opel ampera

“Opel”-ov novi model električnog automobila subvencioniše nemačka država

Kompanija “Opel” je objavila cenu električnog modela “Ampera” u Nemačkoj, gde ovaj automobil, uz državne olakšice, košta 34.950 evra.