1. May 2017.
Home / 7 / Multinacionalne kompanije jače od država
poreski raj slika

Multinacionalne kompanije jače od država

Nova administracija u Vašingtonu najavljuje poresku reformu, što je, inače, bilo i predizborno obećanje Donalda Trampa. Poreska reforma, između ostalog, podrazumeva i drastično smanjenje korporativnog poreza sa sadašnjih 35 na 15 odsto, s ciljem da se utiče na multinacionalne kompanije da povrate, kako se očekuje u Beloj kući, više hiljada milijardi dolara sa računa u inostranstvu. Da očekivana suma nije bez osnova potvrđuje nedavno objavljeni podatak da 50 najvećih američkih kompanija u poreskim rajevima drži više od 1.600 milijardi dolara.

Korporativna stopa poreza u SAD na saveznom nivou iznosi 35 odsto i najveća je u svetu, što je uticalo da multinacionalne kompanije prebace svoj profit u druge države, sa povoljnijim poreskim sistemom. Nova administracija najavljuje smanjenje korporativnog poreza na 15 odsto, a cilj je da se ohrabre američke kompanije da prebace sredstva iz inostranstva na račune u SAD. Procenjuje se da bi se na taj način više hiljada milijardi dolara slilo u američku privredu, kroz povećanje investicija, a što bi doprinelo bržem privrednom rastu. Ekonomisti sumnjičavo gledaju na tu ideju Trampove administracije, pre svega, zbog toga što nisu ponuđena rešenja za popunjavanje “rupe” u budžetu, koja će nastati zbog smanjenog priliva prihoda od poreza. Međutim, kreatori nove američke ekonomske politike tvrde da će uvećanje budžetskog deficita biti nadoknađeno kroz rast investicija, iako ne nude nikakve konkretne procene.

Multinacionalne kompanije šire svoju moć

Odmah nakon izbora za predsednika SAD, Tramp je pokušao da napravi dogovor sa najvećim američkim kompanijama o vraćanju njihovih pogona iz drugih zemalja u Ameriku. Neke od njih su to delimično prihvatile, poput “Forda”, koji je u januaru saopštio da odustaje od izgradnje fabrike autodelova u Meksiku, vredne 1,6 milijardi dolara i da će, umesto toga, uložiti 700 miliona dolara u fabriku u Mičigenu. Međutim, samo mesec dana kasnije američki proizvođač automobila je saopštio da ne odustaje od planova vezanih za Meksiko i da će u planiranoj fabrici u centralnoj državi Gvanahuato proizvoditi motore i menjače, dok će u drugom pogonu u severnom gradu Čivava praviti auto delove, koje će koristiti “Fordove” fabrike u SAD-u, Južnoj Americi i Aziji.

Takođe, američki proizvođač aviona “Boeing” je najavio da otvara fabriku u Kini, u kojoj će godišnje sklapati 100 aviona. Naime, kompanija “Boeing” u saradnji sa kineskom kompanijom COMAC, počinje izgradnju fabrike za montiranje aviona u istočnokineskom gradu Zhoushan. To će biti prva fabrika te kompanije u inostranstvu.

Ti primeri pokazuju da planirani dogovori Trampa i velikih kompanija nisu urodili plodom. Uostalom, one već imaju uhodan sistem kojim utiču na kreiranje poreske politike, koja njima odgovara. Tako je, prema podacima organizacije “Oxfam”, 50 velikih kompanija u periodu od 2009. do 2015. godine uložilo više od 2,5 milijardi dolara u lobiranje u Kongresu. Njihovi lobisti su za pridobijanje pojedinih kongresmena trošili po nekoliko desetina miliona dolara. Prema podacima “Oxfam”-a, oko 352 miliona dolara utrošeno je na usmeravanje američke poreske politike, što je omogućilo poreske olakšice u iznosu od 423 miliona dolara.

Poreski rajevi i dalje imaju primat    

Takođe, prema podacima “Oxfam”-a, 50 najvećih američkih kompanija  sklonilo je 1.600 milijardi dolara u poreske rajeve. Među njima su kompanija “Apple”, koja je sklonila 200 milijardi dolara, zatim farmaceutska industrija “Pfizer” sa 193 milijarde dolara i “Microsoft” sa 124 milijarde dolara. Zbog toga američka država godišnje gubi oko 134 milijarde dolara, odnosno, ostaje uskraćena za tu sumu poreskih prihoda.

Jasno je zašto američka administracija teži da vrati deo tog novca u SAD, ali nije najjasnije zašto bi velike kompanije pristale na to. Naime, nije pitanje da li su multinacionalne kompanije spremne da se “vrate kući”, nego da li je Trampova administracija dobro osmislila poresku strategiju? Šta je to što se nudi velikim kompanijama u zamenu za gubitak pogodnosti, koje imaju u poreskim rajevima? Za sada se očigledno najviše igra na njihov patriotizam, ali imajući u vidu zaradu, koju one ostvaruju u inostranstvu, teško će proći ta priča.

 

 

 

Izvor :

Ekonomski Online

Pročitajte još

Opel ampera

“Opel”-ov novi model električnog automobila subvencioniše nemačka država

Kompanija “Opel” je objavila cenu električnog modela “Ampera” u Nemačkoj, gde ovaj automobil, uz državne olakšice, košta 34.950 evra.