1. May 2017.
Home / 1 / Mišković iz sistema “Agrokor”-a želi “Vupik” i “Belje”
agrokor

Mišković iz sistema “Agrokor”-a želi “Vupik” i “Belje”

Poslednjih dana aktuelizovana je ambicija “Delta Holding”-a, koji je u vlasništvu Miroslava Miškovića, za preuzimanjem nekih od kompanija iz sastava “Agrokor”-a, prenose hrvatski mediji.

Iako iz “Delte” nisu želeli da otkrivaju o kojim kompanijama se radi, gotovo sa sigurnošću se može utvrditi da je reč o “Belju” i “Vupiku”. To su kompanije za koje je Mišković i ranije bio zainteresovan, ali su tada postojale političke prepreke. Posebno se to odnosi na “Vupik” za koji je Mišković i zvanično aplicirao pre desetak godina. Međutim, Todorić je tada bio prejak.

S druge strane, i “Delta” je tada bila ozbiljno zadužena sve dok pre nekoliko godina nije prodala trgovački lanac “Delta Maxi”. Nakon toga, počinje ozbiljno da investira u poljoprivredu i nekretnine. Mišković nekad nije imao šanse da realizuje ozbiljnu investiciju u Hrvatskoj. Danas, međutim, stvari stoje sasvim drugačije.

Miškovićev “Delta Agrar” je jedna od vodećih poljoprivrednih kompanija u Srbiji, koja je u prošloj godini imala prinose, koji su u rangu Holandije, Francuske, Nemačke. U prošloj godini “Delta Agrar” je ostvario prihod od oko 230 miliona evra, a u ovoj godini planiraju rast na preko 300 miliona evra.

 

Izvor :

Seebiz

Pročitajte još

Opel ampera

“Opel”-ov novi model električnog automobila subvencioniše nemačka država

Kompanija “Opel” je objavila cenu električnog modela “Ampera” u Nemačkoj, gde ovaj automobil, uz državne olakšice, košta 34.950 evra.