1. May 2017.
Home / Vesti / Najnovije vesti iz Sveta / “Microsoft” patentirao Iris skener otporan na hakovanje
Microsoft patentirao Iris skener otporan na hakovanje

“Microsoft” patentirao Iris skener otporan na hakovanje

“Microsoft” je pionir Iris skeniranja kod mobilnih telefona, jer je kompanija bila među prvima koja je uvela takvu tehnologiju na Lumia 950 telefonu u oktobru 2015. godine.

“Microsoft” je nedavno patentirao Iris skener koji bi mogao biti otporan na hakovanje, jer bolje može da razlikuje skeniranje ljudskog oka od fotografije visoke rezolucije.

Nedavno su bezbednosni istraživači otkrili da ovakvi bezbednosni sistemi mogu lako da se zaobiđu upotrebom HD fotografija korisnika koji je određen za pristup telefonu.

Ono što “Microsoft” pokušava da uradi je da stvori tehnologiju, koja bi koristila prednosti trodimenzionalne strukture ljudskog oka, i to sve sa namenskom kamerom inkorporišući elemente koji bi osvetlili Iris pre početka skeniranja.

Ovi snimci će nakon toga biti upotrebljeni za snimanje fotografija oka u različitim tačkama, i na taj način analizirajući 3D strukturu iz više uglova.

Tako će se pokušati utvrditi ne samo da li dotični korisnik treba da dobije pristup, već i da li se radi o skeniranju ljudskog bića ili fotografije.

Izvor :

benchmark.rs

Pročitajte još

Opel ampera

“Opel”-ov novi model električnog automobila subvencioniše nemačka država

Kompanija “Opel” je objavila cenu električnog modela “Ampera” u Nemačkoj, gde ovaj automobil, uz državne olakšice, košta 34.950 evra.