Industrija

Mask zadovoljan - “Tesla” beleži rekorde

Proizvođač električnih automobila, kompanija “Tesla”, ostvarila je rekordni kvartalni profit od 311,5 miliona dolara. Za ovakav profit zaslužna je brža isporuka automobila, a ovo je tek treći put da “Tesla” objavljuje svoj kvartalni profit u petnaestogodišnjoj istoriji.

Ovo predstavlja pobedu izvršnog direktora “Tesla” Elona Maska, koji je ranije ove godine svojim investitorima obećao profit.

Mask je u pismu svojim investitorima istakao da je ovaj kvartal "istorijski" ističući da je to rezultat firmine "genijalnosti i napornog rada".

Poslednji uspešan kvartal “Tesla” je imao 2016. godine, a Mask je dodao da posle ovog, istorijski uspešnog kvartala, “Tesla” ima šansu da i u četvrtom kvartalu bude profitabilan, prenosi Ta njug.

Samo sat vremena nakon ove vesti, akcije ove kompanije su skočile više od 10 odsto u trgovanju u Njujorku.

Kompanija “Tesla”, koja nikad nije prijavila godišnju dobit, bila je pod određenim pritiskom nakon što je povećala potrošnju za lansiranje modela 3, najnovijeg automobila namenjenog širem tržištu.

Nakon porasta broja narudžbina prošle godine, ova kompanija je pokušala da ispuni ciljeve proizvodnje i isporučuje brže automobile svojim kupcima, prenosi Beta.

To je izazvalo zabrinutost oko finansija i mogućnost da bi kupci mogli da budu nestrpljivi pa da će zbog toga otkazivati svoje rezervacije.

Međutim, manje od jedne petine, od otprilike 455.000 rezervacija je otkazano, prenosi B92.net.

Zasluge, osim bržoj isporuci, pripadaju i proizvodnji koja je u tom periodu isporučila više od 800.000 vozila, od kojih je 60 odsto model 3s.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!