Trgovina

“Lidl” zapošljava 1.000 prodavaca u Srbiji

Kompanija “Lidl”, koja će ove godine otvoriti više prodavnica u nekoliko gradova u Srbiji najavila je da će u martu objaviti konkurs za zapošljavanje više od 1.000 prodavaca.

"Otvaranjem prodavnica “Lidla” tržište Srbije će dobiti prvi savremeni diskontni lanac. U toku su temeljne pripreme u svim segmentima poslovanja, a deo toga je i zapošljavanje novih radnika", kazala je agenciji Beta rukovodilac korporativnih komunikacija “Lidla” u Srbiji Martina Petrović.

Ona je navela da je trenutno otvoren konkurs za nove radnike u Logističkom centru “Lidla” u Novoj Pazovi i da se očekuje da će najviše kandidata biti iz tog mesta.

"Najmasovniji talas zapošljavanja očekuje nas u martu, kada ćemo otvoriti konkurs za prodavce u maloprodaji u velikom broju gradova širom zemlje. Na tom konkursu zaposlićemo više od 1.000 ljudi", kazala je Petrović.

Do sada je “Lidl” u Srbiji zaposlio više od 400 ljudi, uglavnom na korporativnim funkcijama, pa u kompaniji ima i IT stručnjaka, marketing eksperata, nabavljača, računovodja.

Prema rečima Martine Petrović, očekuju se motivisani kandidati, koji dele vrednosti kompanije: efikasnost, dinamičnost, srdačnost, sigurnost i pravednost.

"Ove vrednosti karakterišu i naš proces selekcije – jednostavan je, efikasan i transparentan, dajemo povratnu informaciju i nudimo dobru radnu atmosferu u stabilnoj internacionalnoj kompaniji", kazala je Petrović i dodala da se zainteresovani za posao u “Lidlu” mogu prijaviti za sva otvorena radna mesta putem karijernog sajta kompanije (karijera.lidl.rs). Ona napominje da, zbog velikog interesovanja i očekivanog velikog broja prijava, proces selekcije za poziciju prodavca može duže trajati.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!