Razvoj

“Lavazza” u Torinu otvorila novo sedište – spoj biznisa, gastronomije i kulture

Krajem prošle nedelje u Torinu je na 30.000 kvadrata otvoren kompleks “Nuvola” u kojem se proizvode ideje i poslovi, hrana i kultura. U pitanju je sedište kompanije “Lavazza”, a arhitekta Cino Zucchi je autor ove avangardne poslovne zgrade.

Vodeći računa o životnoj sredini i energetskoj efikasnosti, prostor, osim kancelarija za više od 600 zaposlenih, obuhvata gurmanski restoran sa novom vizijom savremene italijanske kuhinje, bistro za zaposlene, institut za primenjenu umetnost i dizajn, kao i muzej, koji otvara univerzum kafe, njene rituale i “Lavazzine” komunikacijske uspehe. Uz to, “Nuvola” je trg otvoren za javnost, sa vidljivim ostacima ranohrišćanske bazilike na arheološkom nalazištu i prostor za događanja, kongrese i kulturne događaje.

S investicijom većom od 120 miliona evra, kompleks “Nuvola Lavazza” predstavlja sve vrednosti kompanije i više od 120 godina istorije. ˝Kompleks sadrži naše uspomene i našu budućnost”, kaže predsednik Grupe Alberto Lavazza. Kako objašnjava potpredsednik Giuseppe Lavazza, reč je o ogromnom portalu, koji povezuje kompaniju, grad u kom je osnovana i više od 90 zemalja u kojima “Lavazza” posluje.

Zahvaljujući jelovniku, koji je osmislio Federico Zanasi restoran teži pomaku paradigme u savremenoj italijanskoj kuhinji. Bistro za zaposlene inspirisan je slow food filozofijom, a jela su raspoređena na tri restoranska ostrva - “Tierra” za ekološku i zdravu hranu, “San Tommaso 10” za italijansku uličnu hranu i “Murisengo” za tradicionalna italijanska i pijemontska jela.

Muzej se sastoji od pet galerija, pa tako “Casa Lavazza” prati više od 120 godina istorije kompanije, “La Fabbrica” se usredsredila na proizvodnju kafe, “La Piazza” slavi ritual kafe, “L’Atelier” prikazuje kreativne projekte kompanije, a “Universo” poziva posetioce na razmišljanje o njihovom iskustvu u Muzeju “Lavazza”.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!