Industrija

Kompaniji “Tesla” odobrena proizvodnja automobila u Kini

Kompanija “Tesla” je dodata na listu kineske vlade sertifikovanih proizvođača automobila, saopštilo je Ministarstvo industrije.

Oni su tom proizvođaču električnih vozila izdali sertifikat neophodan za pokretanje proizvodnje u zemlji. Listu je objavilo kinesko Ministarstvo industrije i informacionih tehnologija.

To znači da je “Tesli” u potpunosti dato 'zeleno svetlo' za proizvodnju u Kini", rekao je Jale Džang, šef konsultantske kompanije “Automotiv forsajt” sa sedištem u Šangaju, i dodao da “Tesla” može da započne proizvodnju u bilo kojem trenutku.

Fabrika, u vrednosti od dve milijarde dolara, koju “Tesla” trenutno gradi u Šangaju, prvo je postrojenje te kompanije u inostranstvu, prenosi Tanjug.

Kompanija namerava da proizvodi najmanje 1.000 komada "modela 3" nedeljno u fabrici u Šangaju do kraja ove godine, jer nastoji da poveća prodaju na najvećem svetskom automobilskom tržištu i izbegne veće uvozne tarife na automobile iz SAD.

Šangajske vlasti ponudile su “Tesli” pomoć radi ubrzanja izgradnje pogona, a Kina je 30. avgusta “Tesline” modele izuzela od 10-procentnog poreza na prodaju automobila.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!