Industrija

Kompanija “Nelt” kupila “Magnohrom”

Kompanija "Nelt" iz Dobanovaca kupila je na javnom nadmetanju fabriku elektrotermičkih proizvoda "Magnohrom" iz Kraljeva za 98 miliona dinara.

Druga celina - fabrika SVO - TVO prodata je kompaniji Malbex WBI iz Beograda za 13,5 miliona dinara, saopšteno je iz Centra za stečaj Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.

U agenciji za licenciranje prodati su "Magnohrom" i Fabrika SVO-TVO, ali ne i poslovni kompleks Fabrike vatrostalnih materijala FVM (u čijem krugu je fabrika sa 85 objekata), rudnici "Šumadija", "Magnezit" i zemljište u svojini stečajnog dužnika na području Kraljeva, Čačka, Čajetine i Gornjeg Milanovca, koje je procenjeno na oko 550 miliona dinara.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika prethodno je oglasila prodaju nekadašnjeg kraljevačkog giganta - preduzeća "Magnohrom" metodom javnog nadmetanja.

Oglašena je, takođe, i prodaja imovine Fabrike elektrotermičkih proizvoda (FETP) i Fabrike SVO-TVO (smolom i terom vezanih opeka i masa) u Kraljevu.

Početkom maja prošle godine bilo je najava da je finska kompanija "Afarak" zainteresovana za kupovinu Fabrike vatrostanih materijala.

Stečaj nad Fabrikom vatrostanih materijala otvoren je 16. septembra 2016. godine, a jedan od razloga za otvaranje postupka bila je prezaduženost preduzeća.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!