Trgovina

Kompanija "Nefa" otvorila kol centar za oštećene kupce

Kompanija "Nefa nameštaj" objavila je da njen kol centar počinje sa prikupljanjem podataka o kupcima koji su platili, a nisu dobili nameštaj.

"Zbog događaja u poslednjim danima poslovanja kompanije “Nefa”, moramo obnoviti podatke kako bismo bili sigurni da će svi kupci biti evidentirani. Prikupljanje podataka će trajati do kraja ove nedelje", saopšteno je iz te kompanije.

Kupci se mogu javiti na telefon +381 612 031 458, a iz kompanije naglašavaju da će zbog očekivanog velikog broja poziva broj verovatno povremeno biti zauzet. Zato pozivaju kupce da im, radi što brže obrade informacija, putem SMS-a na navedeni broj ili mejlom na adresu nefa.info.eu@gmail.com, pošalju sledeće podatke:

- ime i prezime

- kontakt telefon

- broj porudžbine (MPF)

- kontakt e-mail.

Radno vreme kol centra je od ponedeljka do petka od 8.30 do 16.30 časova, a SMS i e-mail kupci mogu poslati 24 sata dnevno.

Po završenom prikupljanju podataka, operateri “Nefa” će sledeće sedmice kontaktirati kupce, kako bi im ponudili rešenje.

To je, inače, najavio Vitalij Sergejev, direktor kompanije "Hollodex" u Beogradu, koja je pre desetak dana zatvorila pogone u Vranju i Somboru u kojima je bilo zaposleno oko 550 radnika. Naime, on je tada iz Rusije poručio da će sva potraživanja kupaca i zaposlenih biti obezbeđena.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!