Agro svet

Kompanija “Mahindra” zaintreresovana za ulaganje u srpsku prehrambenu industriju

Predstavnici indijske "Mahindre" u ministarstvu poljoprivrede vode intenzivne razgovore o ulaganjima u Srbiji. Ova multinacionalna kompanija zainteresovana je za otkup domaćih jabuka i malina, ali i mleka i mesa, kao i za druge vidove saradnje.

Indijskim privrednicima je primamljiva i mogućnost izvoza na zapadna i istočna tržišta sa područja Srbije, kao i u Rusku Federaciju. Inače, "Mahindra" je dobro poznato ime i namenskoj industriji, a bave se i proizvodnjom električnih automobila. Njeno sedište je u u Mumbaju i spada među dvadesetak najvećih indijskih firmi.

"Mahindra" posluje u više od 100 zemalja sveta u oblasti vazduhoplovstva, agrobiznisa, auto-industrije, proizvodnje građevinskih i industrijskih mašina, energetike, finansija, inforamacione tehnologije i hotelijerstva.

O počecima ove saradnje bilo je reči prilikom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića prošle godine Indiji, a sada je započeta realizacija dogovora.

Vrlo je verovatno i da će indijska kompanija kupiti i jednog domaćeg proizvođača u prehrambenoj industriji, nezvanična su saznanja "Blica".

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!