Industrija

Kompanija “Kromberg i Šubert” otvorila fabriku u Kruševcu

Nemačka kompanija "Kromberg i Šubert" otvorila je u Kruševcu fabriku za proizvodnju kablova za autoindustriju u koju je investirano 29 miliona evra i gde će, kad bude radila u punom kapacitetu, do 2022. godine, biti zaposleno 2.500 ljudi.

Vlada je nemačkoj kompaniji dala podsticaje za otvaranje fabrike od 9,5 miliona evra, a Grad Kruševac je ustupio 6,2 hektara zemljišta i obezbedio infastrukturne priključke.

U pogonu u Kruševcu na 23.000 kvadrata trenutno radi oko 600 ljudi, dok je do kraja godine planirano da se uposli još 200, prenosi Tanjug.

Otvaranju fabrike u Kruševcu prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, vlasnik kompanije "Kromberg i Šubert" Hans-Oto Kromberg, ambasador Nemačke Aksel Ditman i gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović.

Vučić je rekao da će nemački "Kromberg i Šubert" za 20 dana doneti odluku o novoj investiciji i da se on nada da će izbor biti Srbija, a da su u konkurenciji četiri srpska grada. "Hvala Nemačkoj koja je najveći spoljnotrgovinski partner Srbije, što investira na ovom tržištu, a mi ćemo nastaviti da podržavamo te investicije i popravljamo poslovnu klimu", kazao je Vučić.

"Kromberg i Šubert" je porodična kompanija za proizvodnju automobilskih komponenata, vodeći je globalni dobavljač žičnih sistema, kablova i proizvoda tehnologije brizganja. Zapošljava oko 38.000 ljudi na više od 30 lokacija u svetu.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!