Industrija

Kompanija “Knott Autoflex” otvorila novi pogon u Bečeju

Novi pogon fabrike “Knott Autoflex Yug” d.o.o. otvoren je u Bečeju.

Svečanosti su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib, direktor i suvlasnik Knott Autoflex Mađarska Šandor Has Sabo, direktor “Knott” grupacije Nemačka Valentin Knott, predsednik opštine Bečej Dragan Tošić.

Kompanija “Knott Autoflex Yug” proizovodi delove za autoprikolice. Ukupna vrednost investicije za novi pogon je 7,5 miliona evra, od čega je Razvojna banka Srbije učestvovala sa 250.000 evra.

U kompaniji navode da je pogon za toplo cinkovanje proizveden prema najvišim standarduma zaštite životne sredine uz primenu najsavremenijih tehnoloških dostignuća u ovoj vrsti površinske zaštite čelika.

Kapacitet linije na godišnjem nivou je 20.000 tona, od čega će 14.000 tona biti namenjeno za prodaju.

Inače, kompanija “Knott Autoflex Yug” je u februaru 2017.godine otvorila novi pogon za proizvodnju delova za autoprikolice na površini od 9.500 kvadrata u koji je investirano 1,3 miliona evra.

Preduzeće “Knott Autoflex Yug” postoji od 2003. godine, a osnovale su ga kompanija “Autoflex Knott” iz Kečkemeta u Mađarskoj i Knežev group iz Srbije u odnosu 51:49 odsto vlasništva, prenose Novosti.

Kompanija je 2011.godine kupila pogon Livnice u Čoki od firme ATB Sever iz Subotice.

Od 2003.godine u fabriku “Knott Autoflex Yug” uloženo je 19,5 miliona evra, a u Autoflex Livnicu 4,5 miliona evra.

Kompanija “Knott Autoflex Yug” ima 520 zaposlenih, a u 2019.godini ostvarila je promet od 29,2 miliona evra.

Fabrika u Bečeju svoje proizvode plasira na tržište EU, Izraela, Rusije, Turske i SAD.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!