Finansijske usluge

Kompanija “Apple” počela da izdaje svoju platnu karticu

Američka kompanija “Apple” je počela sa izdavanjem svoje platne kartice "Apple card”, koja će biti dostupna korisnicima “Apple”-ovog "ajfona".

“Apple” je lansiranje kartice najavio još u martu, u partnerstvu sa američkom investicionom bankom “Goldman Sachs”, podseća američka agencija AP.

Ograničen broj korisnika "ajfona", koji su ranije iskazali interesovanje za karticu, dobiće imejl obaveštenja od “Apple”-a, u kojem se pozivaju da se prijave za dobijanje kartice preko aplikacije Wallet (novčanik) na svom "ajfonu".

Proces odobravanja virtuelne kartice trajaće nekoliko minuta, a ako podnosilac prijave bude odobren, "Apple card” može biti odmah korišćena, izjavio je portparol kompanije, prenosi B92.

Za isporuku fizičke kartice, napravljene od titanijuma, biće potrebno oko dva do tri dana, a kartica je, kako je saopšteno, za sada dostupna samo u SAD.

Kompanija je obećala brzu prijavu za dobijanje kartice i eliminisanje većine naknada, navodeći, takođe, da korisnici koji kupovinu plaćaju preko “Apple”-ove aplikacije za plaćanje Apple Pay dobijaju povraćaj novca u gotovini u visini dva odsto od vrednosti izvršene transakcije.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!