Trgovina

Kompanija “Ahold Delhaize”, vlasnik trgovinskog lanca “Maxi”, povećala dobit za više od 60 odsto

Holandsko-belgijski trgovac hranom “Ahold Delhaize” povećao je neto dobit u drugom tromesečju, zahvaljujući snažnoj prodaji, posebno na brzorastućem onlajn tržištu.

Godinu dana nakon što su se dve kompanije spojile i stvorile jedan od vodećih svetskih lanaca supermarketa, neto dobit grupe je skočila za 68,2 odsto na 355 miliona evra, izveštava agencija Frans pres.

Grupa je povećala ciljanu uštedu troškova do 2019. godine na bazi snažnog rasta poslovnih rezultata. "Očekujemo da ćemo do 2019. godine ostvariti bruto sinergiju od 750 miliona evra, od čega će 250 miliona biti uloženo u naše brendove", naveo je glavni izvršni direktor Dik Boer u saopštenju prosleđenom iz sedišta grupe u blizini Amsterdama.

Prodaja je u drugom kvartalu porasla za 67,3 odsto na 16,1 milijardu evra, dodao je Boer.

Grupa očekuje blizu 3 milijarde evra od onlajn prodaje u 2017. godini, dok do 2020. planira prodaju na e-tržištu u vrednosti 5 milijardi evra.

“Ahold” i “Delhaize” su okončali spajanje u julu prošle godine, nakon što su dobili odobrenje od američkih regulatornih organa. Dve kompanije zajedno imaju 6.500 prodavnica u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama, među kojima su i takvi lanci kao što su: “Giant” i “Food Lion”, i zapošljavaju ukupno 370.000 ljudi, dodaje Frans pres.

“Ahold Delhaize” je jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u Srbiji, zastupljen sa brendovima “Maxi”, “Tempo”, Shop&Go” i “Tempo express”.

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!