Finansijske usluge

Komisija pokrenula postupak protiv “MasterCard”-a

Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je postupak ispitivanja povrede konkurencije na tržištu platnih kartica protiv društava “MasterCard Incorporated”. Komisija je postupak pokrenula po službenoj dužnosti.

Komisija je, kako je navela u saopštenju, osnovano pretpostavila da “MasterCard”, kao oblik udruženih učesnika na tržištu Srbije, određuje minimalne međubankarske naknade u nepravičnom iznosu, koje su u proseku nekoliko puta veće od onih koje banke u sistemu “MasterCard”-a primenjuju najranije počev od 2005. godine.

Time se ograničava konkurencija među bankama u pogledu iznosa trgovačkih naknada koje nude trgovcima za uslugu prijema platnih kartica, a moguće je da utiče negativno i na konkurenciju na tržištu izdavalaca platnih kartica na teritoriji Srbije, prenosi Tanjug.

Pozivaju se svi koji raspolažu podacima, ispravama ili drugim relevantnim informacijama koje mogu biti od značaja za utvrđivanje činjeničnog stanja u tom postupku da ih dostave Komisiji za zaštitu konkurencije na adresu Savska br. 25/IV, Beograd, navedeno je u saopštenju.

Kompanija “MasterCard” saopštila je da je početkom 2018. godine, udruženje za zaštitu bankarskih korisnika „Efektiva“ pokrenulo postupak pred Komisijom za zaštitu konkurentnosti zbog međubankarskih naknada kompanije “MasterCard” u Srbiji.

Komisija je obavestila “MasterCard” 19. septembra da će pokrenuti zvanični postupak po ovom pitanju. Odluka o pokretanju formalnog postupka je proceduralni korak i ne odnosi se na legalnost međubankarskih naknada u Srbiji, navodi kompanija.

"MasterCard je čvrst u stavu da su navodi tužbe udruženja „Efektiva“ neosnovani i nastaviće svoju borbu protiv njih tokom formalne istrage Komisije za zaštitu konkurentnosti. MasterCard takođe napominje da je „Efektiva” već upotrebila slične navode u tužbi koja je podneta protiv kompanije MasterCard pred Višim sudom u Beogradu 2017. godine, ali je Sud tu tužbu odbacio", navodi se u saopštenju.

Napominje se da “MasterCard” ne izdaje kartice, ne postavlja i ne naplaćuje potrošačke nadoknade i ne zarađuje od međubankarskih naknada koje banka prihvatilac plaća banci izdavaocu kartice i da potrošačima pruža realne vrednosti i mogućnosti, uključujući i sigurnost, praktičnost i zaštitu potrošača.

"U svakoj od 210 zemalja i teritorija na kojima smo prisutni poslujemo po istim principima, odnosno u potpunosti u skladu sa lokalnim zakonodavstvom i tržišnim uslovima. Posvećeni smo unapređenju postojećih partnerstava sa javnim i privatnim sektorom u Srbiji, kao i kreiranju novih saradnji. Naš cilj je da osiguramo da svi učesnici platnog tržišta uživaju u modernijem i efikasnijem sistemu plaćanja koji je prilagođen digitalnom dobu. Sigurni smo da je otvoreni dijalog zasnovan na činjenicama jedini način da to postignemo", navodi kompanija u saopštenju.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!