Društvo

Kineski stručnjaci posetili Gerontološki centar - Dom Bežanijska kosa

Stručnjaci iz Narodne Republike Kine posetili su Gerontološki centar – Dom Bežanijska kosa, kako bi sagledali sve mere koje je sprovela Vlada Srbije, kada je u pitanju zaštita najstarijih građana Republike Srbije od virusa COVID-19, i predložili eventualne dodatne mere koje bi unapredile već postojeće stanje.

Prilikom obilaska ustanove ceo tim iskazao je veliko zadovoljstvo svim merama koje je donela Vlada Srbije, a koje odgovorno sprovode resorno ministarstvo i sve ustanove na koje se one odnose. Kao jednu od najbolje sprovedenih mera, kako smatraju naši prijatelji iz Kine, jeste zabrana izlazka i ulaska u ustanove naših najstarijih građana, što podrazumeva i posete njihovih prijatelja i rodbine. Veoma su zadovoljni uslovima u kojima borave korisnici, ljubaznošću i stručnošću zaposlenih, a pre svega njihovom odgovornošću da sačuvaju živote naših najstarijih.

Resorno ministarstvo nastaviće i u narednom periodu da sve mere donosi u skladu sa instrukcijama Kriznog štaba za vanredne situacije i Vlade Republike Srbije, jer je najbitnije da naši najstariji građani, kao i svi oni koji su smešteni u ustanovama socijalne zaštite, imaju sigurnost i brigu na najvišem nivou.

Pored kineske delegacije, poseti su prisustvovali direktor ustanove Srđan Dimitrijević i viši savetnik u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Jovana Vazura.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!