1. May 2017.
Home / Vesti / Najnovije vesti iz Sveta / iOS 11 ukida podršku za 187.000 aplikacija
iOS 11

iOS 11 ukida podršku za 187.000 aplikacija

“Apple” tokom narednih meseci planira da predstavi iOS 11, koji će imati podršku samo i isključivo za 64-bitne aplikacije, pa je već sada mnoge aplikacije obeležio obaveštenjem da neće raditi na budućim verzijama iOS-a.

Poznato je da će se “Apple” od sada fokusirati isključivo na 64-bitne procesore, što znači da će automatski iPhone 5S i svi stariji modeli ispasti iz igre kada je u pitanju nadogradnja na iOS 11. Međutim, problem će predstavljati brojni developeri i njihove aplikacije koje bi, s izlaskom iOS 11, mogle da postanu neupotrebljive.

Analitička kompanija “Sensor Tower” potrudila se da dođe čak do konkretnih brojki. Ako je verovati njihovom izveštaju, čak 187.000 32-bitnih aplikacija bi preko noći mogle da nestanu iz AppStorea, onog trenutka kada iOS 11 ugleda svetlost dana.

Pročitajte još

indija

MMF:Indija bi mogla biti četvrta ekonomija u svetu

Indija bi, sedam decenija nakon što je stekla nezavisnost, mogla da zaseni svog bivšeg kolonijalnog vladara. Ta zemlja mogla bi ove godine da istisne Ujedinjeno Kraljevstvo iz "društva" vodećih pet ekonomija sveta, prema novoj analizi Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o projekcijama rasta.