Trgovina

„Ikea“ povlači iz prodaje plinske grejne ploče

Kompanija „Ikea“ saopštila je da sa tržišta povlači plinske grejne ploče, koje se prodaju i u Srbiji, zbog povećane emisije ugljen monoksida.

Kako se navodi u saopštenju, „Ikea“ na popravku povlači ELDSLÅGA plinske grejne ploče, zbog emisije ugljen monoksida, koja je iznad graničnih vrednosti propisanih u EU. 

To se odnosi na ploče prodate pre 1. januara 2018. godine, a nakon kontrole tržišne inspekcije u Belgiji. Rešavanje problema zahteva posetu tehničara domovima kupaca, a usluga je besplatna, piše u saopštenju, prenosi B92.

“Zbog ljudske greške dobavljača pogrešan plinski injektor ugrađen je u brzi gorionik, što dovodi do nivoa emisije ugljen monoksida (CO), koji su iznad propisa EU. Istraživanje pokazuje da ne postoji povećan rizik od požara ili eksplozije. Kompanija „Ikea“ nije primila nikakve prijave o incidentima”.

Iz kompanije mole sve kupce, koji imaju plinsku grejnu ploču ELDSLÅGA kupljenu pre 1. januara 2018. godine, da prestanu da koriste brzi gorionik postavljen u gornjem desnom uglu dok se ne obavi tehnička usluga popravke. Sve ostale ringle su bezbedne za upotrebu. 

“Da bismo rešili problem, ljubazno pozivamo kupce da kontaktiraju sa „Ikea“ Odeljenjem za odnose sa kupcima na 011/ 7555444 da rezervišu posetu tehničara na vreme. Nije potrebno prilagati dokaz o kupovini. Trudićemo se da maksimalno smanjimo vreme čekanja”, piše u saopštenju. 

Dati proizvod se prodaje u Švedskoj, Norveškoj, Danskoj, Finskoj, Češkoj, Hrvatskoj, Litvaniji, Srbiji, Rusiji, Slovačkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Španiji, Velikoj Britaniji, Irskoj, Italiji, Portugalu, Austriji, Nemačkoj, Belgiji, Francuskoj i na Islandu. 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!